Suriye muhalefetinden İran'a tavır

Suriye'deki Esad karşıtı muhalefetin önde gelen liderlerinden Burhan Galyun, rejimi devirmeleri durumunda ülkenin İran ve Hizbullah ilişkilere son vereceklerini söyledi.

Suriye muhalefetinden İran'a tavır
Suriye muhalefetinden İran'a tavır
GİRİŞ 04.12.2011 00:20 GÜNCELLEME 04.12.2011 00:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye Ulusal Konseyi adlı ittifakın başkanı Galyun Amerikan gazetesi Wall Street Journal'a verdiği mülakatta Suriye'nin İran'la yakın ilişkiler içinde olmasını anormal bir durum olarak niteledi.

Galyun, "Esad hükümeti devrilir ve muhalefet iktidara gelirse, Suriye’nin İran ile özel bir ilişkisi kalmayacak ve Hizbullah'la ilişkiler de eskisi gibi olmayacak" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi'nin dünya kamuoyunda Suriye'deki krizin algılanmasını belirleyen en önemli aktör olduğunu belirten Galyun, Suriye'deki durumun Libya'dakinden farklı olduğunu, Suriyeli isyancıların hâlâ bazı devlet kurum ve kuruluşlarına güvenebileceklerine inandıklarını da söyledi.

Suriye Ulusal Konseyi ile silahlı Özgür Suriye Ordusu adlı örgüt Türkiye'de yaptıkları toplantılar sonrasında ortak çalışma kararı almışlardı.

Suriye Ulusal Konseyi'nin temel gelir kaynağını Suriyeli işadamları oluşturuyor.

Galyun, Arap Birliği'nin de kendilerine ekonomik yardım sözü verdiğini söyledi.

Suriye'ye yaptırımların sertleştirilmesi ve askeri müdahalenin gündeme gelmesini BM Güvenlik Konseyi üyesi Rusya ve Çin'in vetoları engelliyor.

Ülke içinde geniş çaplı destek yürüyüşleri düzenletebilen Esad yönetimi, İran'ın, Irak'ın ve Lübnan'daki önemli hareketlerden Hizbullah ve Emel hareketinin desteğine de sahip.

 BBC

YORUMLAR 14
  • başar uyandıran 12 yıl önce Şikayet Et
    esad israiliin en büyük düşmanıydı.gittik ona düşman olduk. yardım ettiğimiz muhalefete bak.iran ve hizbullah biizm düşmnımız diyor.demek neymiş.akp israile dost-müslümanlara düşmanmış.doğru anlaşıldımı
    Cevapla
  • Ahmet Han AKYILDIZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Libya gerçeği...Demokrasi dediğimiz AB nin müslüman ülkelere yaptığına bakmalı... Libya’nın dondurulan 170 milyar dolarını elinde tutan krizdeki Avrupa ülkeleri nakit yerine bu ülkeye mal vermek istiyor. Libya eski lideri Muammer Kaddafi’nin devrilmesinde büyük rol oynayan Avrupa ülkeleri, petrolden sonra ülkenin Avrupa bankalarında bulunan 170 milyar dolarına da göz dikti. Avrupa ülkelerinin, Libya hükümetine BM’nin kararı doğrultusunda dondurulan 170 milyar doların mal olarak ödenmesini önerdikleri bildirildi.
    Cevapla
  • Ahmet Han AKYILDIZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Libya'ya demokrasi geldi.... Libya'ya demokrasi geldi, 42 yıllık Kaddafi rejimi devrildi. Kaddafi gitti rejim değişti de ne oldu? Ne olduğunu haber başlıklarından okuyoruz. Libya'da Kaddafi'den sonra facebook a üye olanlarda % 50 oranında artış sağlanmış. Bütün bu özgürlükler facebook çılgınlığı için mi?
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 12 yıl önce Şikayet Et
    akp bitti artık.. yine aldandık... numan kurtulmuş yeni türkiyenin yeni lideridir.tabii eğer o zamana kadar türkiye kalırsa.çünkü akp sıranın bize gelmesi için var gücüyle çalışıyor.bizim gördüklerimizi bu hükümet görmüyor mu? tabii görüyor. zaten bu yüzden seçildiler.erbakana karşı çıkan abd, erdoğanı neden destekliyor acaba? bop eşbaşkanlığı ne demek? erdoğan açıklasın. bence işte bu demek. büyük israil projesi. erdoğan 2. demirel olmaz sandık.ah yine aldandık.
    Cevapla
  • Ahmet Han AKYILDIZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Esad'tan sonrası.... Ortadoğu olacak büyük bir savaşa hazırlanıyor. Müslüman olan bir ülke AB (hristiyan birliğiyle) bir olup irana saldıracak, büyük çetin savaşlar olacak. Sonra kafirlerden birileri elindeki haç ı göstererek savaşı bu kazandı diyecek, müslüman olanlardan biri kalkıp hristiyanın elindeki haçı alarak ayağının dibinde ezecek ve böylece müslümanlarla kafirler arasında savaşlar başlayacak. Öyle bir olacak ki, her 10 kişiden dokuzu ölecek. Yine de en hayırlısını Allah bilir. Selam ve dua ile...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyadaki bütün rezervler onlarda dolaşıyor! Borsa İstanbul kaçıncı sırada?
Maliye'den 'demir yumruk' operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza