Görmüş'ten Taraf'a cevap ve veda

Gazeteci yazar Alper Görmüş, Taraf gazetesinde kendisiyle ilgili çıkan haberlere cevap verirken Türkiye gazetesi okuyucularına da son yazısını yazdı.

Görmüş'ten Taraf'a cevap ve veda
Görmüş'ten Taraf'a cevap ve veda
GİRİŞ 06.02.2014 20:01 GÜNCELLEME 06.02.2014 20:01

Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde 'Tanıklığa çağrılırsam söyleyeceklerim.." başlığı ile Taraf gazetesinde çıkan iddialara cevap verdi. 

Taraf'ın 2004'te Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan kararlarla ilgili haberlerini tamamen habercilik kriterleriyle eleştirdi yazıların dosyaya suç delili olarak girdiğini anlatan  Görmüş, "“Ben o dönemin şartlarına baktığımda, 2004 kararının altındaki hükümet imzalarını, hükümetin ‘Cemaat'i bitirme' kararlılığı olarak değil; ‘hükümeti bitirme' kararlılığındaki darbeci generallere karşı hükümetin oyalama taktiği olarak değerlendiriyorum.” diye yazdı.

Yazdığı yazılarla ilgili mahkemeye çağrılması halinde, iddia makamına, “Bu gidişle -ve sayenizde- artık gazetecilik eleştirisi bile yapamaz duruma düşeceğiz, lütfen gazetecileri rahat bırakın” diyeceğim." diyen Alper Görmüş yazısının sonunda "Hoşça kalın" dedi ve neden ayrıldığını köşesinde şöyle açıkladı

"Hayır, başka bir gazetede yazacak değilim. Kastettiğim, bir “gazetecilik mutfağı” görevi..." 

İşte Görmüş'ün Türkiye gazetesinde köşesindeki o  son yazı:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serdal Adalı'dan büyük operasyon! Orkun için gitti üç transferle dönecek
Fonlu medyada ‘tatlı krizi!’ Baklavalı rüşveti kamera yakaladı CHP’li gazeteci akladı