Ahmet Şık'tan Ekrem Dumanlı'ya yanıt

Ekrem Dumanlı'nın serbest kaldıktan sonra görüşmek istediği isimlerden olan Ahmet Şık, görüşme talebini kabul etmeyeceğini söyledi.

Ahmet Şık'tan Ekrem Dumanlı'ya yanıt
Ahmet Şık'tan Ekrem Dumanlı'ya yanıt
GİRİŞ 16.12.2014 16:37 GÜNCELLEME 16.12.2014 17:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cemaat'in emniyet içindeki yapılanmasıyla ilgili 'İmamın Ordusu' isimli kitap yazdığı sırada OdaTV davası kapsamında tutuklanan ve 1 yıl Silivri Cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Ahmet Şık, Ekrem Dumanlı'nın görüşme talebine olumsuz yanıt verdi.

"CEMAATİN BUGÜN YAŞADIĞI FAŞİZMDİR"

Ahmet Şık'ın attığı tweette "Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizmdir" ifadelerine yer vermişti. Ahmet Şık'ın bu paylaşımına Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, "Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık" şeklinde karşılık vermişti.

DUMANLI: TEŞEKKÜR ETTİĞİMİ SÖYLEYİN

Zaman Gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı ise gözaltına alınmadan hemen önce gazeteci Ahmet Şık'a teşekkür etti. Şık'ın Twitter'dan paylaştığı mesajın üzerine Dumanlı "Tweet attığını duydum. Selamımı söyleyin, tebrik ettiğimi söyleyin" dedi.

Karşılıklı bu açıklamalar sonrası Zaman gazetesinde İbrahim Doğan, Ekrem Dumanlı'nın serbest kaldıktan sonra ilk görüşeceği kişilerden birinin Ahmet Şık olacağını belirtti.

AHMET ŞIK, EKREM DUMANLI İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Dün gece Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programına konuk olan Ahmet Şık, Dumanlı'nın mesajı üzerine "kendisine geçmiş olsun" dileğini ilettiğini ancak görüşmeyeceğini söyledi.