Lokman Ayva: Paraleller beni aralarına almaz

TBMM'ye girmiş ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva ‘Arafta Sorular’ programında Esra Elönü’nün sorularını cevapladı.

GİRİŞ 27.04.2015 12:27 GÜNCELLEME 28.04.2015 07:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Lokman Ayva, programda kendisine yöneltilen; ‘Paralel mevzuu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna çarpıcı yanıtlar verdi.

Zaman zaman kendisine ‘Paralelci misiniz?’ sorusunun yöneltildiğini belirten Ayva, paralel yapının fakirleri ve özürlüleri bünyesine katmadığını söyledi.

MASONLAR DA PARALELLER DE ALMAZ

Bu iki özelliğinden dolayı ‘paralelci’ olamayacağını ifade eden Ayva, bir çok ailenin engelli çocuklarını parasıyla okutmak istemesine rağmen paralel okullarına kaydettiremediklerini, bu kişilerin açıkça dışlandığını söyledi. Konuyla ilgili bir olaya şahit olduğunu anlatan Ayva, “Hatta bu kurumlardan birinde görev yapan bir genel müdür arkadaşım dahi, engelli olan kendi çocuğunu bu okullara kaydettiremedi. Bu sebeple benim ‘paralelci’ olma ihtimalim sıfır. Beni Masonlar da almaz paralelciler de almaz. Çünkü engelli birisiyim. O yüzden peşinen söyleyeyim bu günahtan da azadeyim.” ifadelerini kullandı.

Programın tamamını izlemek için tıklayın...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 72
  • paraleli açıklıyorum 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelcilerin dersanesinde 1 yil okumus olan zaten hemen fark eder fakir ve zeki olmayan ogrencileri nasil basite alarak diger paralilari el ustunde tuttuklarini. Onlara parali veya cok zeki ogrenci gosterin yeter ki. Gerisini onlar halleder zaten.
    Cevapla
  • Hakan aksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    bunca yıllık paralel uzmanıyım. engellilere ayrım yapıldığını ne gördüm ne duydum. Ama hiç engelli paralel de görmedim. 2Z kuralı vardır. Ya zengin ya zeki olacaksın, ikisi de değilsen köle olacaksın. Ama engellilerle ilgili bir ayrımcılığı ilk defa duyuyorum. bu doğru mu acaba çok merak ettim.
    Cevapla
  • Muttaki 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, engelli pararelci hiç görmemiş olman yeterli isbat değil mi? Bu hareketi de 1987'den beri tanıyorum. 1987-1994 arasında bizzat içinde de bulundum, görev de aldım. Ben de görmedim!
    Cevapla
  • Mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    ama çok hoş görülüler (!) işte hoş görü buraya kadar
    Cevapla
  • İlkay 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben engelliyim niye haklarını yeyim ben ve kardeşimi koyumden universite nin u sunu bilmezken sahip cıktılar. Şimdi nedir bilmem ama ben bana yapılanı biliyorum o günkü insanlardan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    kötü yaparsa cemaat iyi olursa kişisel iyi mantık
    Cevapla
  • elazığlı 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim, herkes için kötü demiyor içlerinde değerli insanlar var diyor. yönetim zaten bozuk tabandaki kardeşlerimiz samimi ihlaslı kişiler. bende zamanında bulunduğum ilçede cemaat içinde söz sahibi bir insandım. babası rahmetli olmuş fakir bir ailenin çocuğunun cemaatin etüt merkezi olan zirve dersanelerine benim de araya girmrmr rağmen almadılar. belki sana ve kardeşlerine yardımcı olanlar kendi çabalarıyla yardımcı olmuşlardır. ama cemaat adına yapmazlar....
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık ahiretinizi bari kaybetmeyin susunda tövbe etmiyorsunuz madem
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    ne ahireti kardeş, sizemi zimmetli din. size laf atan cennete giremiyor mu. yazık yazık kendinizi birşey sanıyorsunuz ama yanlış yoldasınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir