Cemaat yazarı Alkan 'Oyum TKP'ye' dedi
Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, bir yazı kaleme alarak gelecek genel seçimde TKP’ye oy vereceğini açıkladı.
Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, “İstikbâl TKP'nin!” başlıklı bir yazı kaleme alarak gelecek genel seçimde Türkiye Komünist Partisi'ne (TKP) oy vereceğini açıkladı.
Suruç katliamına ilişkin AK Parti’yi ve muhalefeti eleştiren Alkan, “Seçim günü gelince ben yapacağımı biliyorum. TKP kapatılmamıştı değil mi yahu?” diye yazdı.
“TKP KAPATILMAMIŞTI DEĞİL Mİ YAHU?”
“Buradan muhalefete sesleniyorum” diyen Alkan, “Alayınız birden kalıbınızın adamı çıkmadınız; bir arada çoğunluğu sağlamanıza rağmen ufak kabile hesaplarına yatıp inisiyatifi yine müstafi bir hükûmete devrederek Meclis'in konfor ve rehavetine kapıldınız. Daha zarlar yere düşmeden kaybettiniz. Yürüyünüz alayınız birden erken seçime. AKP'nin zulmü ve adaletsizliği, sizin toplam aklınızın basiretinden daha evlâdır be!” dedi.
Yazısında AK Parti’ye ve muhalefete eleştirilerinin ardından Alkan yazısını şu sözlerle sonlandırdı:
“Seçim günü gelince ben yapacağımı biliyorum (TKP kapatılmamıştı değil mi yahu?)”
TKP geçtiğimiz yıl ikiye bölündü ve iki farklı parti olarak siyasi mücadelesini sürdürüyor. TKP adı ise halen tüzel olarak korunuyor.
-
oyun bu işte 11 yıl önce Şikayet Et"küfür tek millettir" alkan, kendine yakışanı yaparsın elbette.Beğen
-
ali 11 yıl önce Şikayet EtAT ALKAN.senden ne beklernirkiBeğen