ABD'den 'Koza - İpek Holding' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin bir soruya cevap verdi.

ABD'den 'Koza - İpek Holding' açıklaması
ABD'den 'Koza - İpek Holding' açıklaması
GİRİŞ 28.10.2015 07:16 GÜNCELLEME 28.10.2015 11:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

John Kirby, Türk hükümetine adil yargı ve hukuk önünde eşit muamele ilkesine uyma çağrısı yaptı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta, Türk hükümetine adil yargı ve hukuk önünde eşit muamele ilkesine uyma çağrısı yaptı.

Türk demokrasisinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Kirby, 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimlere ilişkin bir soruyu da “özgür, adil ve güvenilir bir seçim görmek istiyoruz" diye yanıtladı. Kirby, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın, Türkiye'de yaptığı görüşmelerin içeriğine ilişkin diplomatik ayrıntılara girmeyeceğini belirtti.

YORUMLAR 28
  • kenan demir 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam da biz neden şu soruyu "abdye-ingiltereye-almanyaya" sormuyoruz: "bu paralelci şeyler ülkemden kaçar kaçmaz soluğu senin ülkende alıyor. yoksa sen bunları koruyup-kolluyor musun? bağın mı var bunlarla?" sahi neden sormuyoruz bunu bu ülkelere. bir gazeteci de çıkıp sorsaya bu soruyu john kirby denen adama. ama adamın cevabı şu olur kesin: "biz özgür bir ülkeyiz. o yüzden bize geliyorlar" diyecektir. o vakit şunu da ilaveten sormak gerekir: "madem özgür ülkesiniz. açın kapılarınızı ve kendini özgür hissetmeyen herkes gelsin sana. sadece paralelci şeylere kapını açmak ta neyin nesi?
    Cevapla
  • iSMAİL 8 yıl önce Şikayet Et
    İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİ Madde 5- Hakkaniyetli dava hakkı Hiçbir kimse bağımsız mahkemeler önünde savunma yapmadan ve suçu sabit olmadan suçlanamaz. Hakkaniyetli bir mahkemede davası görülmeden ve kendini serbestçe müdafaa etmeden hiç kimse suçlu olarak muamele göremez Madde 6- İktidarın yanlış uygulamalarına karşı korunma hakkı
    Cevapla
  • kenan demir 8 yıl önce Şikayet Et
    paralelci ismail! fetö örgütünüzün üyesi olan hakimler-savcılar vardı ya hani. onlara da hatırlattın mı bu madde-5'i? bir cevabun var mı buna?
    Cevapla
  • gunaydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuhhh amerika Sana mi kaldi bu konu cuss sana
    Cevapla
  • muzaffer 8 yıl önce Şikayet Et
    abde dediğin haydutlar ülkesi köksız bir ülke kızıldereli katilleri siz kimsiniz ya
    Cevapla
  • esad 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada diktatorleri destekleyip kendileri de dünyada diktatörlük yapan adamlar ic islerimize karismasinlar. Sonra bizde kendi ic işlerine karisiriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!