İnce'nin irtica paranoyası hortladı

Erzurum'da oruç tutmayan kadını döven barbarlar irtica paranoyasıyala yaşayan Özdemir İnce'ye 10 yıldır beklediği yazısını yazdırdı. İnce 'dememiş mişdim' havası da attı

İnce'nin irtica paranoyası hortladı
İnce'nin irtica paranoyası hortladı
GİRİŞ 10.08.2011 08:07 GÜNCELLEME 10.08.2011 08:07
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

2003 yılında Fransa'daki başörtüsü yasağına giden yolu inleyen ve "Mini etekli kızı yaktılar" başlıklı sonradan asparagas olduğu ortaya çıkan bir habere imza atan Hürriyet yazarı Özdemir İnce'nin irtica paranoyası yine hortladı. İnce yıllardır beklediği olay gerçekleşmişcesine "ben dememişmiydim" göndermesinde de bulundu.

"İRTİCA GELMEMİŞ Mİ?"

Erzurum'da bir kadının oruç tutmadığı için sokak ortasında kendini bilmez barbar tarafından dövülmesi üzerinden irtica yaygarası basan Özdemir İnce yazısında "Bir kadın oruç tutmadığı için linç edilme tehlikesi yaşıyorsa, irtica gelmemiş midir?!" dedi.

İRTİCA PARANOYASINA TUTULANLARIN NESLİ Mİ TÜKENDİ?

"İrtica ve bölünme paranoyasına tutulanların nesli mi tükendi?" diye soran Özdemir İnce cevabını ise şöyle verdi: Son yirmi yılın en çok kullanılan ve özellikle “irtica” ve “bölünme” sözcükleriyle birlikte kullanıldığı zaman çarpıcı bir anlam kazanıp muhatabını ezip geçen “paranoya” sözcüğü artık kullanılmaz oldu. Ne oldu, irtica ve bölünme paranoyasına tutulanların nesli mi tükendi? Hayır, paranoya sözcüğünü maymuncuk gibi kullanan kalemler de, paranoya olarak tanımladıkları iki tehlikenin geldiğini gördüler. Bu nedenle artık kullanamıyorlar.

İRTİCA YAVAŞ YAVAŞ, AHESTE AHESTE GELİR

İrticanın Türkiye'ye yerleştiğini ileri süren  İnce, "Ne oldu, irtica ve bölünme paranoyasına tutulanların nesli mi tükendi?" diye sorduktan sonra şu yorumu yaptı: "İrtica, Suudi Arabistan’a gelemez çünkü anadan doğma irtica tarafından yönetilmektedir. İrtica denen şey, her zaman, İran molla devrimi gibi olmaz. Türkiye’deki gibi yavaş yavaş, aheste aheste gelir."

İRTİCA EV SAHİBİ OLDU

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılan “Dünya Değerler Araştırması”nın sonuçlarında yola çıkarak, irticanın kiracı olmaktan çıkıp ev sahibine dönüştüğü şeklinde yorumda bulunan İnce," Aslında nüfusun % 87’si oruç tutmuyor, % 70’i namaz kılmıyor, ama öyle görünmek zorunda hissediyor." dedi.

Özdemir İnce'nin köşe yazısının özgün halini kaynağından okumak için tıklayınız

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 32
  • bahadır yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    lafebeliği yapmadan konuşsana. irtica deyipte ortalığı velveleye verme.desene ben islam karşıtı hatta düşmanıyım diye.bana göre sen mürtecisin.islam geldikten sonra tekrar cahiliye adetlerine dönme fiili irtica, dönende (yani senin durumundaki) mürtecidir.nesli tükenme meselesine gelince bak onda haklısın.
    Cevapla
  • hakan aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    linç mi?. yaw bu linç demek onlarca hatta yüzlerce kişinin birini parçalarına ayırırcasına öldürüp cesedini de teşhir etmesi demek. Allah aşkına Erzurum'daki kadına tokat bile atılmazken linç ifadesi kullanmak gazetecilik değil başka birşeydir. ne olduğunu burdan söylersem yazım yayınlanmaz.
    Cevapla
  • yaşar sağlam 12 yıl önce Şikayet Et
    HASTAMI BU ADAM. her ne kadar oruç tutmuyorlar diye 74 milyonluk ülkede 74 tane hasta çıkıp taciz ediyorsa 774 tanede oruç tutuyorlar diye taciz eden var. herkes birbirine saygılı olmayı öğrenecek. ben oruç tutmuyorum.
    Cevapla
  • hasan kalanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    irtica. yani gerıcılık sızın meslegınız
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    DEMOKRASİYİ AHESTE AHESTE KABULLENECEKSİNİZ BAŞKA YOLU YOK!... Münferit bir hadiseyi tüm cemiyete maledemezsin yobaz yazar, eski kaşar, biz yeni kaşarı çok seviyoruz, eskilerden kaçıyoruz!.. Çünkü yenilik iyidir, güzeldir, bilhassa yeni gençlik demokrattır, özgürlükçüdür, çoksesliliği savunur, hele hele milletin medyasından olanlar asla plan yapmaz, vatana kıymaz, irticanın peşine takılmaz, yani sizin gibi belli tayfanın kurulu saatinden olmaz, ilericidir, gericilikten nefret eder! Velhasıl münferit bir hadiseyi allandıra ballandıra sayfaya şu mübarek Ramazan'da taşıman neyi nesi, kime bu tafra, düşmanlık! Elhamdülillah Türkiye'de hiç görülmediği kadar özgürlük sağlanmış, hoşgörü ortamı tesis edilmiştir. Ancak bazı Tipi Bozuk Familya (yani demokrasiyi hazmedemeyen gazeteciler) daima bu gidişattan rahatsız olmuştur, hiç umurumuzda değil! Dümende TAYYİP'im oldukça AB'ye üye olunacak, yerinde sayan kaosçular daima ağlayacak!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe derbiyi kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!