Liseli Helin cinayetinde şok detaylar!

Liseli Helin Palandöken’i (17) öldüren Mustafa Yetgin’in (21), cinayeti 2 gün içinde planladığı, internetten aldığı silahı ve bıçakları hediye paketi içinde sakladığı iddia edildi.

GİRİŞ 17.10.2017 10:16 GÜNCELLEME 17.10.2017 10:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Pendik'te geçen cuma yaşanan Helin Palandöken (17) cinayetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Eski sevgilisi Mustafa Yetgin tarafından okul çıkışında katledilen Palandöken'in kuzenleri, isimlerini gizli tutarak Sabah'a konuştu. Yetgin'in (21) silahı hediye paketinde götürdüğü ortaya çıktı. İşte Palandöken'in yakınlarının söyledikleri:
 

 Eskiden sevgililerdi ama o mesajı atmasına neden olan kişinin Mustafa olup olmadığından emin değildi. Emin olmadığı için öyle bir paylaşımda bulundu. Benimle de tanıştırdı 8-9 ay önce. Tanıştığım çocuğun böyle bir şey yapacağını hiç düşünmezdim. Helin de tahmin edemediği için olaylar buraya geldi. Biz anlayamıyoruz bu kadar kolay ruhsatsız silah sahibi olmayı. Bu silahları satanlar bu suçun ortağı. Bunların bir denetimi yok mu? Bir gün öncesinden sipariş etmiş ve almış. Helin'imizi öldürmesi iki gün sürdü.
 
BABASI HELİN'İ SAYIKLIYOR
 
Çocuk, savaş oyunlarına meraklıydı. Hatta ilişkileri olduğu dönem Helin 3-4 saat oyunların başında oturduğunu söylerdi. Ayrıldıktan sonra mesaj atarak rahatsız etmeye devam etti. Ben de arayıp uyardım. 3-5 ay aramadı. 6-7 aydır görüşmüyorlardı. Vurmadan bir gün önce Mustafa, Helin'i aramış ve haber yollamış. 'Gelsin hediyelerini alsın' diye. Bir kutunun içine hazırlamış. Silah ve bıçak koymuş. Her şeyi ayarlamış. Gitmemiş Helin. Zaten vurduğu gün arabada götürürken de silahı kutu içinde götürmüş. Araçta onunla beraber olan kişileri de kandırmış.
 
Helin lise son sınıf öğrencisiydi. Bilgisayar bölümünde okuyordu. Aynı zamanda TuzlaBelediyesi'nde staj yapıyordu. Üniversite sınavlarına girerek, bölümüyle ilgili tasarım okumak istiyordu. Burada babası ve kız kardeşiyle yaşıyordu. Babası o gün Adana'da ağabeyinin torunu hastaydı, onu görmek için gitti. Babası hemen geri döndü. Şu an durumu çok kötü. Sadece Helin ile son zamanlarda yaptıkları konuşmaları sayıklıyor: "Olaydan bir gün önce odalarına gittim, kızımı öptüm. Kendinize iyi bakın dedim..." Daha önce kuzenimin düğününde 'En güzel ben olacağım baba' demişti. Söylediği güzel cümleleri tekrarlıyor.
 
YORUMLAR 5
  • Nvn 6 yıl önce Şikayet Et
    Gençler güzelliklerini ifşa edip , en hoş halleriyle karşı tarafı etkilemeye çalışırlarsa , maalesef böyle sonuçlar da kaçınılmaz olabiliyor.
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    dur...önce pilatonik aşık vardı ve kız tanımıyordu...şimdi eskiden sevgililerdi... ayrıldıktan sonra...gibi ifadeler geçmeye başladı...anladığım kadarıyla işin rengi başka.benim diyeceğim tek şey var..Analar..babalar...Çocuklarınıza sahip çıkın.
    Cevapla
  • nilda 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet merhamet etsin inşallah. peynir ekmekgibi silah satılıyor.herkes istediğini vuruyor. nasıl bir ülke olduk.devletimiz bunun önüne geçmeli yazık insanlara
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    batıda sevgili evlenmeden çocuk sahibi olma ve nornal olarak karşılanması bizede yansıyir yavaş yavaş. Artık 15 yaşına gelmiş bir kızın bakire olması batıda çok nadir. 16 yaşında olunca konunca serbest örneğin iskandinavya ülkelerinde belki diğer ulkeler daha erkendir
    Cevapla
  • VaTaN EvLaDı 6 yıl önce Şikayet Et
    mesele silah satılmasında değil mesele gerçek islam bilincine sahip insan eğitiminin olmaması, yeri geldiğinde bıçak ta bir silah, bakkalda bile var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar