İstanbul'un hırsızlarla başı dertte olan mahallesi: "Habibler"

İstanbul'da Sultangazi ilçesine bağlı Habibler Mahallesi'nde bitmek bilmeyen hırsızlık vakaları mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

İstanbul'un hırsızlarla başı dertte olan mahallesi: "Habibler"
İstanbul'un hırsızlarla başı dertte olan mahallesi: "Habibler"
GİRİŞ 14.05.2022 12:52 GÜNCELLEME 14.05.2022 12:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sultangazi ilçesine bağlı Habibler Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Çevrede bulunan işyerlerine girmeyi alışkanlık haline getiren hırsızlar, boş buldukları müstakil evlere de girerek buraları talan ediyor. Paraya çevrilecek her şeyi alan hırsızların tencere, tava gibi mutfak gereçlerine kadar çalarak tüm eşyaları götürdükleri aktarıldı. Ayrıca madde bağımlılarının, uzun süre sahipleri gelmeyen bazı evleri mesken tutarak burada uyuşturcu kullandıkları öğrenildi.

POLİS KARAKOLU KURULDU ANCAK HIRSIZLIK OLAYLARI BİTMEDİ

Habibler Mahallesi'nin gecekondulardan ve çeşitli işyerlerinden oluşan sokaklarında kol gezen hırsızlar geceleri ele geçirdikleri malzemeleri gizli noktalara yığarak gündüz kamyonet ve seyyar araçlarla taşıyor. Mahallede geçtiğimiz yıl bir de polis karakolu faaliyete geçti ancak buna rağmen hırsızlık olayları son hızla devam ediyor.

MAHALLE SAKİNLERİ İSYANDA: "KORKTUĞUMUZ İÇİN BİR ŞEY YAPAMIYORUZ"

İsyan noktasına ulaşan mahalle sakinleri artık hırsızların eşgallerini tanıdıklarını fakat, madde bağımlısı bu kişilerden korktukları için bir şey yapamadıklarını ifade ediyor.

"EVLERİMİZDEN BİR GÜN BİLE UZAKLAŞAMIYORUZ"

Habibler Mahallesi'nde 2691. sokakta ikamet eden bir mahalle sakini, "Yaklaşık son 5 yıldır hırsızlarla mücadele ediyoruz. Huzurumuz kalmadı. Evimizden bir kaç günlüğüne dahi uzaklaşamıyoruz. Şikayetçi olduğumuzda polisler ilgileniyor fakat bize kalıcı çözüm olarak evlerimizi terketmememiz gerektiğini söylüyorlar. İşlerimiz olduğu için zaman zaman kapımızı kitleyip gidiyoruz fakat geldiğimizde evlerimiz talan edilmiş oluyor. Hırsızlar gece boyunca bekçisi olmayan işyerlerinden ve boş evlerden malzeme topluyor. Gündüz ise ellerini kollarını sallayarak arabalarına bu malzemeleri yükleyip çekip gidiyor. İnsanlar korktukları için bir şey diyemiyor. Zaten burası küçük bir mahalle, çoğu kişi birbirini tanıyor. Hırsızların ve uyuşturucu kullanan kişilerin kimler olduğu artık biliniyor, fakat herkes kendi başına yüz göz olmak istemiyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Buradaki yerel polis de olaylardan bıkmış durumda. Şikayete gittiğimizde onların bizden daha dertli olduğunu görmek daha çok moralimizi bozuyor." şeklinde konuştu.

MADDE BAĞIMLILARI BOŞ EVLERİ MESKEN TUTUYOR

Aynı sokakta ikamet eden bir başka mahalle sakini ise, şu an boş olan bir evinin uyuşturucu kullanan kişilerce sürekli ele geçirildiğini söyledi. Evine her gittiğinde bu kişileri çıkardığını fakat bir kaç gün sonra komşularından telefon geldiğini ve yeniden evine giderek bu kişileri çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Madde bağımlısı kişilerin saldırısına uğramaktan korktuğunu ifade eden mahalle sakini akrabalarının bir kısmının bu olaylardan bıkarak evlerini terk ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Habibler mah. eski bir mahalle .kentseş dönüşüme girip site tipi evler yapılırsa belki millet rahatlar.Gecekondular da eskidi .Yerel yönetim devreye
    Cevapla
  • Derya 1 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar yeterli değil. emniyet evrakla uğraşmaktan iş çıkaramıyor. bir de önüne gelen istanbul’da. geriye tek şey kalıyor. Allah ın müdahalesi.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Burası İstanbul mu
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu evlerin haline bak. İstanbul u ne hale getirdiler Eskiden böylemiydi
    Cevapla
  • Kafkas-75 1 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir şeyi beğenmeyen i.oğlu; "her şey çok güzel olacak" demişti de ne oldu...aynı tas aynı hamam
    Cevapla
  • rasi 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim imamoglu işte yıktı yeni evleri eskileri yaptı ah imam ah
    Cevapla
  • yunis 1 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlar ve madde bağımlıları aynı insanlar zaten... emniyet uyuşturucu kullananları toplasa hırsızlık da bitecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...