Dünyanın en romantik 7 rotası

Romantik bir plan yapmak isteyen çiftler, aileler için her kesime uygun dünyanın dört bir yanından en romantik şehirleri sizler için derledik.

Dünyanın en romantik 7 rotası
Dünyanın en romantik 7 rotası
GİRİŞ 16.06.2021 17:20 GÜNCELLEME 16.06.2021 17:20 KAYNAK HABER7

Eşsiz manzaralara sahip şehirler, tarihi saraylar, çiçeklerle bezenmiş Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, berrak denizlere sahip plajlar, muhafazakar tatil imkanları ve daha pek çok isteğinizi karşılayacak şekilde unutulmaz bir tatil geçirmenizi sağlayacak.

Dünyanın farklı köşelerinden her bütçeye, her kesime uygun en romantik şehirler, sizi bekliyor. İşte dünyanın en romantik rotaları...

LONDRA- İNGİLTERE

 

Dünyanın en önemli birkaç lider şehrinden biri olan Londra, geçmiş ile geleceğin sentezlendiği, hem tarihe tanıklık edebileceğiniz hem de en yeni gelişmelere şahit olabileceğiniz modern şehir. Big Ben Saat Kulesi, Tower Bridge, Thames Nehri, Buckingham  Sarayı ve Hyde Park gibi pek çok ikonlaşmış meşhur tarihi noktalara sahip olan Londra'yı keşfederken tarihi sokaklarından kaybolacaksınız. Dünyanın en köklü  ailelerinden biri olan İngiliz Kraliyet ailesine ait görkemli binaları gezebilir sonrasında ise Hyde Park'ta doğayla baş başa huzurlu bir atmosferde yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Avrupa tatilini muhafazakar tatil anlayışı içerisinde geçirmek isteyen çiftler içinse Londra, görkemli camileriyle yanıt veriyor. Farklı etnik kültürlerin bir arada ibadet ettiği altın kubbeli Londra Merkez Camii, Londra'nın ilk camisi olan Doğu Londra Camii'nde maneviyatı yüksek bir gün geçirebilirsiniz. İngiltere'de helal konaklama, helal tatil nasıl yapılır hakkında bilgi almak isterseniz  Halalbooking adresinden tüm detaylarını öğrenebilir ve tatilinizi kolayca planlayabilirsiniz.

MARAKEŞ- FAS

Fas, mistik ve rengarenk kültürüyle son yıllarda en çok rağbet gören turizm merkezleri arasında yer alıyor. Kızıl taş binalardan masmavi sokaklara, çarşılarında egzotik meyve ve baharat kokuları arasında dolaşabileceğiniz canlı bir hayat Marakeş'te sizleri bekliyor. Bakmaktan kendinizi alamayacağınız büyüleyici mimarisi, he detayı ayrı düşünülmüş özel el işlemelerine sahip. "Kırmızı şehir" olarak bilinen Marakeş turunuza El Badi Sarayı'nın zengin dekore edilmiş 360 odasında tarihte uzun bir yolculuğa çıkarak başlayabilirsiniz. 

Ali Bin Yusuf Medresesi ve Bahia Sarayı'nın göz alıcı yeşil renkteki mozaikleri, yeşil avluları ve duvar işlemelerinin büyüleyici şovunu mutlaka görmelisiniz. Fas'ın en büyük camisi Kutubiye Camii'ni de görmeden dönmemelisiniz. Marakeş'in en güzel muhafazakar otellerini HelalBooking'den bulabilirsiniz.

ROMA- İTALYA

Tüm sokakları tarih kokan aşıklar şehri Roma eşinizle seyahat etmek için en ideal romantik merkezlerin başında geliyor. Dillere destan İtalyan yemekleri eşliğinde onlarca Rönesans sanatı eserini ziyaret edip Aşıklar Çeşmesi'nde dilek dilemek Roma'ya gitmişken yapılması gereken kalıplaşmış etkinliklerdir. Her ne kadar klişe de olsa bu aktivitelerin tadını çıkarmak sizin elinizde. İtalyan halkının sıcak kanlılığı sayesinde kendinizi evinizde gibi hissedecek aynı zamanda Avrupa'nın ortasında Roma İmparatorluğu'nun önemli hazineleri bizzat ana vatanında görebileceksiniz. 

Romantik şehirler listesinde İtalya'ya değinmişken Venedik'ten bahsetmemek olmaz. Opera ve müzik ile ön plana çıkan Venedik'in İtalyan ezgilerinin birbirine karıştığı kanallarında romantik sandal turları yapabilirsiniz.

BALİ- ENDONEZYA

Son yıllarda çiftlerin balayı tatillerinin vazgeçilmez adresi olan Bali, romantik bir tatil denildiğinde listelerde hemen yerini alıyor. Türkiye'de kış mevsimi yaşanırken sıcacık kumlarda güneşlenmek isterseniz Bali'nin masmavi plajları tam size göre. Bali'de yalnızca klasik deniz, kum, güneş üçlüsüyle yetinmek yerine sörf yaparak tatilinizi daha heyecanlı hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Bali'nin eşsiz tasarıma sahip tapınakları ardından gün batımını izleyebilirsiniz. El değmemiş bir doğa harikası olan Bali'nin meşhur pirinç tarlalarını ziyaret ederek kültür değerleriyle de kaynaşabilirsiniz. 

GRANADA-İSPANYA

Granada, Avrupa'nın en kıymetli İslam hazinelerini barındıran gizemli şehir. Endülüs Emevi Devleti'nin bir zamanlar hakim olduğu bu topraklar, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlıyor. Endülüs İslam tarihinin en ünlü mirası Alhambra Sarayı, Granada'yı bu kadar özel ve kıymetli kılıyor. Yüksek dağlara sahip olan bu şehir, Arapça "Yabancıların Tepesi" anlamına gelen "Gırnata" kelimesinden adını almıştır. Zarif, ince el işçiliği, oymacılık sanatının duvarlara yansıyabilecek en güzel halini Alhambra Sarayı'nda görebilirsiniz. Müslüman turistlerin Alhambra'dan sonra uğrak noktalarından bir diğeri de Kurtuba Ulu Camii'dir.

NEVŞEHİR/KAPADOKYA- TÜRKİYE

Türkiye turizminin incisi konumunda yer alan Kapadokya, özellikle Asyalı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bir doğa harikası olan peribacaları, göz alabildiğine uzanan vadiler üzerinden balonla geçmek Kapadokya'nın öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor. Yaz, kış fark etmeksizin şahane manzaralar ortaya çıkaran Kapadokya, binlerce yıllık tarihiyle de kültür turizmi bakımından da yeni keşifler yapmanızı sağlayacak. Derinkuyu yeraltı şehri, bu özel kültür değerleri arasında yer alıyor. Toplam 25 bin kilometrekarelik bir alanı kaplayan yeraltı şehrinde, bir kasabada bulunabilecek tüm hizmet alanları inşa edilmiş.

ZÜRİH-İSVİÇRE

Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden Zürih, İsviçre'nin en büyük kenti ve ülkenin en önemli kültür ve ekonomik başkentidir. Yeşil ormanları, gölleri ve en önemlisi Alp Dağları ile birbirinden güzel doğal alanlarıyla bol oksijenli bir tatil Zürih'te sizleri bekliyor. Kayak yapmanın en kaliteli halini deneyimleyeceğiniz köyleri de Alpler'in vahşi doğal hayatını da zirveden izlemek, tüm enerjinizi yerine getirecektir. Ayrıca HalalBooking web sitesinden Zürih'te kayak yapacağınız ararken, İslami hassasiyetleri göz önünde bulundurarak seçiminizi yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL