Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler

Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler bir parça huzur vermesi için haberimizde toplandı. Buralar insana uzak, huzura ve sakinliğe yakın yerler.

Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler
Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler
GİRİŞ 18.08.2021 16:18 GÜNCELLEME 18.08.2021 16:18

Dünyanın bizim hiç görmediğimiz ve bilmediğimiz yerlerinde birbirinden güzel yerler bulunuyor. Bu yerler tüm doğal hali ile hiç bir insan eli değmemiş vaziyette. Öyle ki insanlardan izole edilen yerler diye biliniyorlar. Milyarlarca yıldır varlığını sürdüren bu yerler güzelliği ile herkesin görmesi gereken yerler oluyor. İnsanlardan izole olduğu için yani belgesel çekimi yapanlar hariç kimsenin gitmediği bu yerleri sizler için bir araya getirdik. İşte dünyanın en ıssız yerlerindeki insan eli değmemiş doğa güzellikleri.

 

 

DÜNYANIN EN ISSIZ YERLERİNDEKİ DOĞAL GÜZELLİKLER

Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler her yıl varlığını sürdürmeye devam ediyor. Adeta cennetten bir parça hissiyatı uyandıran bu yerler fotoğraf karelerini süslemeye devam ettiği gibi huzurun adresleri olmayı da sürdürecekler. Gizli kalmış doğal güzelliklerin hepsi ayrı bir kıtada bulunuyor. Sizler için hepsini bir araya getirdik. 

Siwa Vahası

Mısır’da bulunan vahada ıssız doğa ve yerli halkın kendine has kültürü dikkat çekiyor. Dünyanın ıssız yerlerindeki doğal güzelliklerinden biri de bu çöl. Mısır’ın Batı Çölü’nün ortasında bulunuyor. Hiçbir kültür ile karşımı da bulunmuyor. Kahire’den beş saat süren otobüs yolculuğu ile buraya da ulaşmak mümkün. Kendine özgü hurma ve zeytin ağaçlarını görebildiğimiz Siwa’da doğal kaplıcalar da bulunuyor. Buradaki doğal güzellikler çok az kişinin ulaşabildiği ıssız yerler. Konaklama yerleri de tuz ve çamur kullanılarak inşa edilmiş yerler. Bu yönü ile de ayrılan güzide bir yer.

 

 

Dünyanın uçsuz bucaksız çölleri

Madagaskar

 Filmlere konu olan Madagaskar vahşi hayvanların doğal yaşam alanını oluşturan güzide bir yer. Dünyanın en büyük dördüncü adası olan Madagaskar herkesin ilgisini çekiyor. Muhteşem bir doğaya sahip ve inanılmaz biyolojik çeşitlilik bulunuyor. Bembeyaz kumsalları bulunan adada yaşayan yerli halk da dünyadan kendini izole etmiş durumda gibi. Yaşamını devam ettiren vahşi hayvanlar ise bu izole durumun sebebi sayılabilir. Doğal yaşam alanlarını korumak onların görevi.

Easter Adası

Şili’de yer alan adada 900 yıllık dev taş heykeller yer alıyor. UNESCO’nun koruma listesinde yer alan nadide yerlerden biri de burası. Şili’ye bağlı olmasına rağmen sekiz saatlik uçak yolculuğundan sonra adaya ulaşım sağlanabiliyor. Yine de ziyaretçileri kendine çeken bir yer olsa da el değmemiş nadide yerlerden olduğunu söyleyebiliriz. Ulaşımın zor odluğu bu yere diğer yerler kadar turist gidemiyor.

Burada ziyaretçiler lavların meydana getirdiği tarih öncesinde oluşan mağaraları gezebiliyor ve kamp yapabiliyor. Yıldızların örtü gibi göründüğü bu yerde muazzam görüntüler ortaya çıkıyor.

Ittoqqortoormııt

Adı çok farklı olan bu kasaba Grönland’ın en uzak köşesinde bulunuyor. Kasabada sadece 500 kişi yaşıyor. Rengarenk boyalı olan evler çevresindeki deniz dokuz ay boyunca donmuş vaziyette bulunuyor. Dünyanın en kuzeyinde yer alan yerleşim birimlerinden biri burası. Dünyadan kendini izole eden kasabada Kuzey Işıklarını görmek de mümkün. Öyle ki Kuzey Işıklarının en güzel görüldüğü yerlerden sadece birisi burası.

Baykal Gölü

Rusya’da yer alan Baykal Gölü dev bir göl olarak biliniyor. Dünyanın en  derin tatlı su gölü olması sebebiyle ün salmış durumda. Yer üstü talı suyunun yüzde yirmisine yakınını elinde bulunduran bir göl aynı zamanda. Suyun berraklığı göze çarpan en güzel detay. Dünyanın en ıssız doğal güzelliklerin en güzel bulunduğu yerlerden biri burası. Göle ulaşım Sibirya Ekspresi ile sağlanıyor.

Dünyanın ıssız yerlerindeki doğal güzelliklerin sadece birkaçı bu şekilde manzaralara sahip. Doğa kendini fiziksel ve kimyasal etmenler olmadığında çok güzel yenileniyor ve canlı tutabiliyor. Bize düşen ise doğanın nimetlerinin farkına varmak ve elimizden geldiğince doğanın ulaşılabilen güzellikteki yerlerini de korumak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL