Tabiatın kalbinde İstanbul'a yakın en iyi 10 kamp yeri

İstanbul'a yakın doğanın içerisinde tabiatın en güzel nimetlerini barındıran güzide kamp yerleri, dinlenmek ve stres atmak için çok çeşitli rotalar sunuyor.

Tabiatın kalbinde İstanbul'a yakın en iyi 10 kamp yeri
Tabiatın kalbinde İstanbul'a yakın en iyi 10 kamp yeri
GİRİŞ 13.06.2021 17:04 GÜNCELLEME 13.06.2021 17:04

İstanbul'a yakın kamp yerleri herkesin gündeminde. Sebebi de Koronavirüs salgınını etkileri hala devam ederken hafta sonunu değerlendirmek isteyen ailelerin kimsenin olmadığı yerlere gitmek istemesi. İstanbul'a oldukça yakın olan bu adresler hafta sonu için herkesin mutlaka tercih ettiği yerler oluyor. Doğa tüm güzelliği ve cömertliği ile bizlere sonsuz muhteşemliğini her yerde sunuyor. Biz de doğayı temiz tutarak ve koruyarak karşılığını verebiliriz. Kampa ve pikniğe gittiğiniz yerlerde çöplerinizi toplayarak doğadaki canlılara zarar vermeden keyifli zamanlarınızı geçirin. 

 

 

İSTANBUL’A YAKIN KAMP YERLERİ

Doğası harikası adresler olan ülkemizde her yerde çok güzel kamp alanları bulunuyor. Bu kamp alanları birbirinden güzel ve hepsi de doğanın kalbinde yer alıyor. Tam salgın zamanı kendi başına kalmak isteyenlerin birinci adresi olan bu yerleri daha önce ‘Ücretsiz Kamp Alanları’ haberimizde bir araya getirmiştik. Bu haberimizde ise İstanbul’a yakın olan kamp alanlarını derledik işte o yerler.

 

 

 

1-Pürenli yaylası

Düzce’de yer alan ve İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta bulunan yer yayla muhteşem bir doğaya sahip. Yolu biraz kötü de olsa doğanın bakir kalmış yerlerinden birine ulaşıyorsunuz sonunda ve güzel bir kamp için alanınızı buluyorsunuz. Bu kamp alanına ulaşmak içn yolda Orman İşletmeciliği kulübelerine sorabilirsiniz. Bölgede telefon çekmiyor ve aynı zamanda da tesis vs bulunmuyor. Ancak fotoğraf çekilmek için çok güzel noktalar bulunuyor. Herkesi büyüleyen doğaya bir de manzarası güzel göletler eşlik ediyor.

2-Kıyıköy

Kırklareli’nde bulunan köy Vize ilçesine bağlı çok şirin ve doğasıyla kamp seven herkesi kendine çeken güzide bir yer. Harika doğası ve tertemiz çevresi ile nefes alacak nadir yerlerden biri. Karadeniz’e kıyısı olan Kıyıköy İstanbul’a 2,5 saatlik uzaklıkta bulunuyor. İsterseniz tüm gün güzel bir piknik deneyimi yaşayabilir ya da geceyi çadır kampı kurarak burada geçirebilirsiniz.

Kıyıköy’de çadırlar için ayrılan kısım bulunuyor. Burada çadır kurarak güzel vakit geçirebilirsiniz.

3-Poyrazlar Köyü

Sakarya’da yer alan kamp alanı da diğerleri gibi çok güzel doğaya ve görünüme sahip. Çam, meşe ağaçlarıyla çevrili alanda 1. Derece sit alanı bulunuyor. Göl hafta sonu olduğunda herkesin büyük ilgisini görüyor. Kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunuyor. Ayrıca gölde çok sayıda kuş türü de bulunuyor.

Göçmen kuşların durak yerleri

4-Uçmakdere Köyü

Tekirdağ’da yer alan Uçmakdere Köyü çevresinde çok güzel kamp alanları bulunuyor. Bu kamp alanları doğanın içerisinde ve tertemiz havasıyla dinlendirici olma özelliğine de sahip. İstanbul’a yakın kamp alanı olduğu için iki saat gibi kısa bir sürede bölgeye ulaşabilirsiniz.

Bölgede yamaç paraşütü yapılacak yerlerde bulunuyor. Türkiye'deki yamaç paraşütü yapılan diğer yerleri buradan okuyabilirsiniz. 

5-Sardala koyu

Kandıra Kocaeli’nde bulunan koy kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Bağırganlı Köyünü geçince toprak yolda 8 kilometre ilerlediğinizde gizli cennete ulaşabilirsiniz. 2, saat gibi kısa bir sürede kamp alanına ulaşmak mümkün. Burada bir tesisi bulunmadığı için mutlaka yanınıza bütün ihtiyaçlarınızı alıp gitmelisiniz.

6-İğneada

Yine Kırklareli’nde bulunan güzide kamp alanlarından biri İğneada oluyor. Çok güzel doğası dillere destan tertemiz havası ve tabiatı ile herkesi kendine çekiyor burası da. İstanbul’a oldukça yakın ve huzurlu bir adres olan İğneada Kırklareli’nin de en güzide gezi adreslerinden biri. 3 saat gibi bir sürede bölgeye ulaşarak kampınızı kuracak alanı da bulabilirsiniz.

7-Polonezköy

İstanbul’daki kamp alanlarından biri Polonezköy. Beykoz’un bir b3ldesinin adı olan bu yer doğası ile İstanbul’dan bir yer değilmiş hissi veriyor. Polonezköy Tabiat Parkı yürüyüş için ideal yerlerden biri. Ayrıca Cumhuriyet köyü yakınlarında ise at binicilik tesisleri de bulunuyor. Doğanın içerisinde ihtiyaçlarınızı da karşılayacak güzel yerlerin de bulunduğu güzide adreslerden biri burası.

8-Ballıkayalar

Kocaeli’nde bulunan kamp alanı oldukça güzel bir tabiata sahip. Çok güzel gezi yerleri de bulunuyor hafta sonu piknik yapmak isteyen kişilerin akın ettiği yerlerden biri burası. Gebze’ye 10 kilometre mesafede bulunuyor. İstanbul’a olan uzaklığı ise 1 saat.

9-Bozcaarmut Göleti 

Çok güzel bir tabiat parkının içerisinde bulunan gölet çevresinde harika kamp alanları yer alıyor. İstanbul'a 2 saat kadar uzak olan bölgede gezilecek yerler de bir hayli fazla. Bu sebeple buraya hafta sonu çok sayıda aile akın ediyor. Hem kamp yaparak hem de çevredeki güzellikleri görme fırsatı buluyorlar. Bozcaarmut Göleti haberimizden daha ayrıntılı bilgi alarak videoyu izleyebilirsiniz. 

10- Ömerli Barajı 

Bir ihtiyacınızı karşılamak için tesis bulunmuyor. Doğanın içerisinde ağaçlar ve göl çevresinde güzel kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Balık tutup gezebileceğiniz muhteşem doğası bulunuyor. Gölde sandal ile gezinti de yapabilirsiniz. Ücretsiz olduğu için çoğu kamp severin rotasına eklediği yerlerden. 

İstanbul'a yakın gezilecek yerler arasında gösterilen aynı zamanda gözde kamp alanlarından bazıları bu şekilde sıralanıyor. Hepsi doğanın en güzel halini bizlere gösterirken tertemiz havası ile nefes almamızı da sağlıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL