Türkiye'nin en romantik rotaları

Yılın en romantik gününün gelmesiyle romantik rota arayışları başladı. Sevdikleriyle romantik bir plan yapmak isteyen çiftler, klişelerden kaçarak bu günü anlamlı ve özel kılmak için hazırlıklar yapıyor. İşte hem eğlenip hem de romantik bir tatil geçirebileceğiniz Türkiye'nin en güzel rotaları listesi...

Türkiye'nin en romantik rotaları
Türkiye'nin en romantik rotaları
GİRİŞ 12.02.2021 16:46 GÜNCELLEME 12.02.2021 16:46 KAYNAK ENUYGUN

Sevdiklerinizle romantizm kokan, huzur bulacağınız, manzarasıyla büyüleyen rotalara yolculuk yapmaya ne dersiniz? Fırsat bu fırsat deyip hem gezip hem de eğlenebileceğiniz ancak romantik izler taşıyan bir tatil yapmayı düşünüyorsanız bu önerilere göz atmanız yeterli. Sevgilisine sürpriz yapmak isteyenler, işte Türkiye’nin en romantik yerleri…

ADATEPE-ASSOS

Adatepe ve Assos Türkiye’nin en romantik yerlerinden. Doğa, deniz, tarihi yapıların bütünleşmesi müthiş bir romantik atmosfer yaratıyor. Assos deniz kıyısı bir yer. Yan yana bir kaç tarihi yapı otele dönüştürülmüş. Deniz muhteşem ama buraya sadece yazın gitmenizi gerektirmez. Tarihi taş binalarda konaklamak, şömine ateşinde ısınmak, sessiz sakin bir yerde yürüyüşler yapmak, lezzetli yemekler yemek de tercih sebebi olmalı. Adapete ise Kaz Dağları’nda müthiş bir köy. Alaçatı gibi son yıllarda popülaritesi artan Adatepe’de de eski konaklar otele dönüştürülmüş.

KAPADOKYA

Kapadokya’nın her mevsimi güzel. Ama karlı kaplı Peribacalı manzarası eşliğinde Sevgililer Günü’nün geçirmek çok romantik olacaktır. Kapadokya gezinizde cave yani mağara otellerde kalmak geziyi daha keyifli hale getirebilir. Bir de sevdiğinizle birlikte balon turu yapmanızı öneririz.

ABANT

Doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en romantik yerlerinden biri de Abant. Özellikle kar yağdığında manzarasının daha da güzel olduğunu söyleyebiliriz. Abant İstanbul ve Ankara'ya da kara yoluyla 2,5-3 saat uzaklıkta bir yer. Abant'a gitmişken Bolu'nun bir başka doğa harikası yeri Gölcük'ü de mutlaka görmelisiniz. 

KARS

Kayak yapmayı seviyorsan Sevgililer Günü için alternatif bir rotaya ne dersiniz? Sarıkamış, Türkiye'nin aslında doğal olarak en güzel kayak merkezlerinden biri. Sarıkamış'ta hem kayak yapabilir hem de romantik bir tatil geçirebilirsiniz. Rus mimarisi etkisi taşıyan Kars sokaklarında dolaşıp, Kars Kalesi'ni, Kars Müzesi'ni ve Ani Harabelerini gezmeden dönmeyin. Tek handikap eksi 20 dereceleri bulan soğuk hava olabilir. 

BOZBURUN-İÇMELER (MARMARİS)

İçmeler ya da Bozburun yaz ayları için popüler rotalar. Ancak kışın da sakinliği, ılıman havasıyla baş başa kalabileceğiniz güzel bir seçenek. Yaz aylarının kalabalığı gitmiş. Sahiller boş, lokantalar sakin. Şöyle bir rota çizebilirsiniz. Marmaris, Bozburun, Selimiye köyü hatta vaktiniz varsa Datça.

AĞVA

İstanbul'a bağlı Ağva sevgilinizle baş başa keyifli bir tatil yapabileceğiniz romantik rotalardan birisi. Göksü nehri etrafına sıralanmış otellerde kışın şömine keyfi de yapılabiliyor. Hava güzelse salla ya da kanoyla bir gezinti de iyi gelecektir. Otellerin yeme içme konusunda seçenekleri çok. Şile'ye de uğrayıp şile bezi ürünleri için alışveriş yapabilir. 

ŞİRİNCE-ALAÇATI-URLA

İzmirliler için 4 seçenek sunuyoruz. Son yılların popüler yeri Alaçatı kışın çok da sakin. Ama açık oteller var. Ya da Alaçatı'da konaklamazsanız da Çeşme'deki otellerin bir kısmı yaz kış açık.

Üstelik kaplıca sularına sahip oteller de var. Tavsiyemiz bir iki gün konaklamalı spa keyfi de yapabileceğiniz bir program. Çeşme'ye gitmek istemeyenler Foça, Urla ya da Şirince'yi de tercih edebilir.

AMASRA

Karadeniz'in en şirin yerlerinden biri olan Amasra da çok romantik bir manzaraya sahip. Üstelik turistik bir yer ve güzel şirin lokantaları otelleri var. Öncelikle balık ve salata konusunda çok lezzetli yemekler yiyebileceğinizi garanti edebiliriz.

Küçük bir yer sahildeki otellerden birinde konaklayıp gündüz çarşısını gezip akşam balık yeyip otele varmanız çok kolay olacak. Üstelik İstanbul ve Ankara'ya da yakın.

İSTANBUL ADALAR

İstanbulluların bir vapurla gidebileceği Adalar kış aylarında sessizliğe bürünür. Ama Büyükada, Heybeliada, Burgazada’da öyle şirin romantik oteller var ki…

Şehirlerden bu kadar kısa sürede uzaklaşıp bu kadar kafa dinleyebileceğin bir yer bulmak zor. İstanbul’un adalarında 1-2 günlük sevdiklerinizle baş başa bir tatil iyi gelebilir.

KAŞ

Akdeniz’in şirin sahil destinasyonu Kaş’a yalnızca yazın mı gidilir? Yılın neredeyse 8 ayı denize girebileceğiniz Kaş muhteşem gün batımı, kendine özgü sokaklarıyla kışın da keyifli bir yer. Hele bir de yağmursuz bir güne denk gelirseniz bir tişörtle bile dışarı çıkmanız mümkün. Dalmayı seviyorsanız zaten cennetten bir köşe.

FARALYA

 

Son yıllarda sakin, romantik tatil yapmak isteyenlerin gözde destinasyonu oldu Fethiye’nin Faralya köyü. Akdeniz’i tepeden gören muhteşem turkuaz manzarası, huzurlu ama konforlu otel seçenekleri gözlerden ırak tatil yapmak isteyenleri büyülüyor. 

MARDİN

Kültür turlarına meraklılar için de seçenekler var. Binlerce yıllık geçmişiyle, tarihi yapıları, konaklarıyla dikkat çeken Mardin bunlardan biri. Kadim şehir Mardin’deki taş konaklarda kim bilir ne aşk hikayeleri yaşandığını hayal edebiliyor musun? 2-3 günlük bir seyahat için Mardin sana öyle güzel hikayeler sığdırabilir ki.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL