Dünya literatürüne Türkiyeli imzası

Prof. Dr. Erdem Tezel tarafından burun estetiğinde geliştirilen yeni teknik dünya literatürüne girdi.

Dünya literatürüne Türkiyeli imzası
Dünya literatürüne Türkiyeli imzası
GİRİŞ 03.09.2015 15:19 GÜNCELLEME 03.09.2015 15:19

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Tezel, daha doğal bir burun estetiği için yeni teknikler üzerinde çalıştığını söyledi.

"Burun ucu öncelikli kapalı rinoplasti (tip oriented closed rinoplasty)" ismi verilen yeni operasyon tekniğinin dünya literatürüne geçtiğini belirten Tezel, "Geliştirdiğim yöntem, Amerikan plastik cerrahi dergisi Annals Of Plastic Surgery'de yayımlandı" diye konuştu.

Burun estetiğinde gelinen son noktada, artık ucunun düzeltilmesinin ön plana alındığını ifade eden Tezel, şunları kaydetti:

"Burun kemiği oyularak veya aşırı küçültülerek yapılan estetiklerde hem fonksiyonel açıdan sorunlar yaşanıyor hem de yüzün karakteristik özelliği ortadan kalkıyor. Özellikle fotoğraflarda ortaya çıkan burun kemiği yokmuşcasına sığ bir görüntü, burnun ameliyat geçirmiş, yani estetikli olduğunu ele vermekle kalmıyor, yüzün daha şişman, yuvarlak ve halk arasında tabir edilen 'ablak yüz' görünümü almasına neden oluyor. Bu nedenle burun sırtındaki düzlüğün sağlanmasında kemiğin oyulmasından çok, kemiği mümkün olduğu kadar koruyarak burun ucu yükseltilmesiyle sağlanan doğal görüntü tercih ediliyor." 

"Yeni yöntemde ise burun ucu öncelikli olarak burna şekil verilmesi tanımlanıyor" diyen Tezel, "Çoğu hastanın sorunu kemiğin fazla olması değil burun ucunun aşağı ve yüksekliğinin yetersiz oluşudur. Burun ucu öncelikli yapılan rinoplastide, kemiğe hiç dokunmadan, yani kemiği kırmadan veya kemiğe çok az müdahale edilerek güzel ve doğal bir burun elde etmek mümkün oluyor" bilgisini verdi.

"Operasyon kaynaklı kıkırdak eksikliği düzeltilebiliyor"

Tekniğin avantajlarına değinen Tezel, uygulamada dışarıdan hiçbir kesi yapılmadığını, bu nedenle iz kalmadığını anlattı. 

Önceden geçirilen ve olumsuz sonuçlanan operasyonlardan kaynaklı burun ucundaki kıkırdak eksikliğinin de giderebildiğine dikkati çeken Tezel, "Bu durumda da yine hastanın kendi kıkırdaklarıyla, kıkırdak güçlendirilmesi yapılıyor ve defalarca ameliyat geçirmiş hastaların önceki kötü sonuçları düzeltilebiliyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'