Rahminden 2 kiloluk tümör çıktı

Malatya'da karnındaki şişlik ve ağrılardan dolayı doktora giden bir kadının rahminden 2 kilo ağırlığında miyom (ur) çıkarıldı.

Rahminden 2 kiloluk tümör çıktı
Rahminden 2 kiloluk tümör çıktı
GİRİŞ 27.10.2015 16:20 GÜNCELLEME 27.10.2015 16:20

Özel bir hastaneye karın şişliği ve ağrısı şikayetiyle giden Zeynep Özgüler'in (50), yapılan tetkikler sonucunda rahminde büyük bir miyom olduğu tespit edildi. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum servisinde ameliyata alınan Özgüler'in rahminden 2 kilo ağırlığında miyom alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmail Evren, "Miyomlar, rahim içerisini kaplayıp, kadınlarda ağrı, sancı, aşırı kanamalar oluşturabiliyor. Miyomlara sık rastlıyoruz ama bu kadar büyükleri nadiren karşımıza çıkıyor. En büyük belirtileri aşırı kanamadır. Kasıklara vuran ağrı çok fazla olabiliyor. Bazen idrar ve büyük abdestle ilgili problemler de ortaya çıkabiliyor" diye konuştu.

Evren, ameliyatın başarılı geçtiğini dile getirerek, "Bu vakaların özelliği çok büyük olmaları. Diğer vakalarımıza göre daha büyük bir kitle çıkardık. Hastamızın sıhhati yerinde" dedi.

Özgüler ise yapılan tetkikler sonrası yumurtalığında büyük bir miyom olduğunu öğrendiğini belirterek, "Doktorunun desteğiyle hemen ameliyat oldum. Başarılı bir operasyon geçirdim ve sağlığıma kavuştum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor