5 kişi Mers virüsü şüphesiyle hastanede

Umre ziyaretinden iki gün önce Kayseri'ye dönen 5 kişi, Mers virüsü şüphesiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

5 kişi Mers virüsü şüphesiyle hastanede
5 kişi Mers virüsü şüphesiyle hastanede
GİRİŞ 04.01.2016 17:18 GÜNCELLEME 04.01.2016 17:18

Bir diğer ismi ODSS (Orta Doğu Solunum Sendromu) olan Mers virüsü Kayseri'de ortaya çıktı. Umre ziyaretine giden 5 kişi Mars virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Merkez Melikgazi İlçesi Gültepe Mahallesinde oturan Baki Şahin (83) ile eşi Neziha Şahin(79), akrabaları Cevriye Şahin (89), Hanife Aydın(50) ve henüz ismi öğrenilemeyen bir kadın geçen Cumartesi günü Umre ziyaretinden döndü. Yüksek ateş rahatsızlığı nedeniyle yakınları tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 4ü akraba 5 kişi, Mers virüsü kaptığı şüphesiyle burada tedaviye alındı. Tedbir amaçlı acildeki Resüsitasyon bölümü kapatılırken, Cevriye Şahin ile bir kadın, ambulansla hastanenin enfeksiyon hastalıkları servisine götürüldü. Virüs şüphesiyle acile aldıkları diğer 3 kişinin tedavileri ise özel kıyafetli uzmanlar tarafından sürüyor.

Türkiye'de ilk ölüm

İlk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan'da tespit edilen MERS virüsü sebebiyle Türkiye'de ilk ölüm vakası 2014 yılının Ekim ayı içerisinde Suudi Arabistan'da çalışan Hatay ili nüfusuna kayıtlı olan bir kişinin Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra hayatını kaybetmesi olayıdır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e bir günde dört koldan darbe: Keskin nişancı, roket, pusu, füze salvoları
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!