Ameliyatsız yöntemle bacağı kesilmekten kurtarıldı

Erzurum'da böbrek hastası Cemal Acar'ın bacağı, tıkalı damarlarının ameliyata gerek kalmadan özel bir cihazla kesilmekten kurtuldu.

Ameliyatsız yöntemle bacağı kesilmekten kurtarıldı
Ameliyatsız yöntemle bacağı kesilmekten kurtarıldı
GİRİŞ 20.01.2016 16:05 GÜNCELLEME 20.01.2016 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyaliz hastası Acar, yürüyememe ve bacağında ağrı şikayetiyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Acar'ın sol bacak damarlarının yüzde 100 tıkalı olduğu tespit edildi.

Hastanın tıkalı bacak damarları, Türkiye'de ilk defa İzmir'de kullanılan yeni bir cihazla bölgesel anestezi uygulanarak ameliyatsız tedavi edildi. 

İşlemi gerçekleştiren kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hastaya bölgesel anestezi uygulayarak Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan bir cihaz ile tıkalı damarları açtıklarını söyledi. 

Kaygın, işlemle ilgili şu bilgileri aktardı:

"Yapılan tetkikler sonucu hastanın bacak damarlarının sol tarafında 'Femoral artery' denilen, bacağı besleyen damarların yüzde 100 tıkalı olduğu tespit edildi. Diyaliz hastası olduğu için ameliyat riskliydi. Bunları öngörerek Türkiye'ye yeni gelen bir cihaz ile ayak atar damarı tıkalı olan hastaya bölgesel anestezi yapılarak kapalı damarlara stent ile balon yerleştirdik."

"Ameliyat başarılı olmasaydı hasta bacağını kaybedebilirdi" 

Hastanın bacağındaki 20 santimetrelik bölgenin tamamen tıkalı olduğunu belirten Kaygın, "Hastanın bacağı kesilmekten kurtulmuş oldu. Eğer bu ameliyatı başarısız olsaydı hastanın bacağındaki damarı tıkalı olduğu için yani kan gitmediği için kesilecekti. Operasyon yüzde 100 başarılı geçti ve hasta bacağının kesilmesinden kurtuldu" dedi. 

Kaygın, operasyon sonrası şikayetleri tamamen biten hastanın ilaçları düzenlenerek taburcu edildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • maasalah 8 yıl önce Şikayet Et
    belkide bize normal durum olarak görülen bir haber ama walahıde cok ama cok basarılı bir operesyon rabbim başımzdan eksiz etmsin doktorlarımızı cok basarılı bir insanın bacacığının kurtarılması yani yoksa kesilecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...