Tüm dünyada en sık görülen eklem hastalığı

Osteoartrit ya da kireçlenme, eklemlerde kıkırdak yıkımından dolayı oluşan eklem ağrılarına ve eklem tutukluğuna yol açan bir hastalıktır.

Tüm dünyada en sık görülen eklem hastalığı
Tüm dünyada en sık görülen eklem hastalığı
GİRİŞ 26.03.2016 15:55 GÜNCELLEME 26.03.2016 15:55

Kireçlenmede kemiği saran kıkırdak dokuda harabiyet oluşmaya başlar. Kıkırdak dokunun aşınması ile küçük kemik çıkıntıları meydana gelir. Eklem normal şeklini kaybeder ve her harekette kemik yüzleri birbirine sürtünmeye başlar. Kireçlenme tüm dünya da en sık görülen eklem hastalığıdır. 

Bu durum eklem bölgesinde şişlik, hareket kabiliyetinin azalması ve ağrının oluşmasına neden olur. Kıkırdak yapının bozulmasının yanı sıra, eklemler arasında bulunan kayganlığı artırarak sürtünmeleri engelleyen ve eklemin beslenmesini sağlayan eklem arası sıvının da kalitesi bozulmaya başlar.

Kıkırdak Oluşmasında Etkili Faktörler Nelerdir?

1.YAŞ: Yaş ilerledikçe kıkırdak yapısı bozulmaya başlayacağı için, osteoartrit görülme sıklığı artar. Özellikle 65 yaş üstü kişilerde görülme sıklığı %80’dir.

2.CİNSİYET: Kadınların erkeklere göre yaklaşık olarak 2.6 kat daha fazla osteoartrit riski taşıdıkları saptanmıştır.

3.HAREKETSİZLİK: Eklemin esnekliğini kaybetmesine ve eklemi destekleyen kasların zayıflamasına neden olarak kireçlenme riskini artırır.

4.GENETİK FAKTÖRLER : Ailesinde kireçlenme hikayesi olanlarda görülme olasılığı yüksektir.

5.FAZLA KİLO: Vücut ağırlığının artması ile özellikle ağırlık binen diz ve kalça eklemlerinde kireçlenme gelişimi gözlenebilir.

SOLMED İLE AĞRILARDAN KURTULUN

Solmed, Beslenme Bilimini ilke edinerek,yoğun araştırmalar sonucu, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile işbirliği içerisinde ürünlerini geliştirmiştir. Yüksek kalite ve güçlü akademik desteğini, sağlıklı yaşam konsepti ilkesi ile birleştirerek  gıda takviyeleri alanına taşımaktadır.

Solmed ürünleri 35.000 m2 lik farmasötik tesisinde,kendi ARGE Laboratuvarları tarafından geliştirilen formülasyonlarla üretilmektedir. Solmed ARGE gücü ile inovatif, kalitesi ve etkinliği kanıtlanmış, gücünü doğadan alan ürünler geliştirerek, yaşamın her anında sağlığa destek vermeye devam edecektir.

Solmed ürünlerinde bitki tozu yerine standardize edilmiş ekstraktların (bitki özü) kullanımı ile daha hızlı ve güçlü etki hedeflenmektedir.

Standardize ekstre tercihi ile her tablette eşit oranda aktif madde içeriğine sahiptir. Solmed ürünleri genetik olarak modifiye edilmemiş ürünlerdir.

Solmed ürünleri ilgili komitelerce belirlenmiş günlük alınması önerilen uygun ideal formülasyonlara sahiptir. Tüm ürünlerinin amber renkli cam şişede olması,ürün içeriğindeki aktiflerin etkinliğini ısıya,ışığa ve neme karşı korumaktadır.

En önemlisi de Solmed ürünlerinin, üretim kalitesinde ISO 22000, Helal ve Kosher gibi gıda güvenilirliği sertifikalarına sahip olmasıdır.         

Kireçlenme için eklem sağlığına özel takviye edici gıda :

Etkinlikleri klinik çalışmalar ile kanıtlanmış aktifler bir araya getirilerek hızlı ve güçlü etkiler hedeflenmektedir. Buradaki amaç hastalığın ilerlemesini engellemek,hasar olan eklem dokusunu onarmaya yardımcı olmak ve ağrı, ödem, hareket zorluğu gibi yakınmaları azaltarak yaşam kalitesini artırmaya destek olmaktır.   

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti