Para kazandıkça yiyoruz!

Ekonomik gücün yükselmesinin, geniş yelpazeye sahip gıda sektörüne yönelik tüketimi ve obez olma oranını arttırdığı söylendi.

Para kazandıkça yiyoruz!
Para kazandıkça yiyoruz!
GİRİŞ 31.03.2016 15:40 GÜNCELLEME 31.03.2016 15:40

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ailelerin ekonomik seviyelerinin yükselmesiyle alım gücünün artması ve teknolojinin gelişmesinin, çocukların hareketsiz yaşam sürmesine neden olduğunu, bunun da obeziteyi artırdığını söyledi.

Türkiye'de obezitenin her geçen gün arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Ekonomik gücün artması, geniş bir yelpazeye sahip gıda sektörüne yönelik tüketimi artırıyor, dolayısıyla obez olma oranı da artıyor. İnsanlar zenginleştikçe ihtiyaçlarının yanında isteklerini de alıyor." ifadelerini kullandı.

Hareketsizlik ve fazla tüketim

Alım gücünün artmasının insanları teknolojik ürünlere yönlendirdiğini anlatan Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocukları hem istedikleri her ürünü dilediği kadar tüketiyor hem de teknolojik ürünlere olan bağımlılık nedeniyle hareketsiz yaşam sürüyor. Böylece obezite her geçen gün biraz daha fazlalaşıyor." diye konuştu.

Teknoloji ile ekonominin gelişmesinin, fast food ve saklanabilir gıda maddelerinin üretimi ile tüketimini paralel olarak artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Elmacıoğlu, özellikle çocukların bu tarz ürünlerle beslenmesinin vücutta yağ birikimini yükselttiğini, obeziteye davetiye çıkardığını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı