Diz ağrılarına PRP ile ameliyatsız çözüm!

Geçmek bilmeyen diz ağrılarınız mı var?

Diz ağrılarına PRP ile ameliyatsız çözüm!
Diz ağrılarına PRP ile ameliyatsız çözüm!
GİRİŞ 01.04.2016 15:28 GÜNCELLEME 01.04.2016 15:28

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan, geçmeyen diz ağrılarının PRP yöntemi ile ameliyatsız olarak tedavi edilebileceğini söylüyor.

“Diz ağrılarında, enfeksiyon, çarpma, düşme ya da tümör gibi durumların dışında en çok iki problemle karşılaşılır. Bu problemlerden biri diz kireçlenmesi, diğeri ise menisküstür. Bedenin bütün ağırlığını en çok dizler taşır. Yaş almaya bağlı olarak yıpranan eklemlerde zamanla geçmeyen ağrılar ortaya çıkmaya başlar. Eklemlerdeki problemlerin büyüklüğüne bağlı olarak özellikle dizlerde ağrılar artar ve giderek yaşam kalitesini bozmaya başlar.”

Diz kireçlenmesi

“Yaş ilerledikçe diz eklemindeki kıkırdaklar ve diz kapağı altı bozularak artroz denilen diz kireçlenmeleri oluşur. Önce merdiven inip çıkarken kendini gösteren bu ağrılar zamanla yürürken, ayakta dururken hatta istirahat halindeyken bile kişiyi rahatsız etmeye başlar. Dizde hareket kısıtlılığı, dizleri kıramama, dizden ses gelmesi ve şişme en sık görülen şikayetler arasındadır. Menisküs ise meniskopatiler için dizini aktif olarak kullanmak zorunda olan kişiler için minimal cerrahi düşünülebilir. 40 yaşın üzerinde görülen menisküs dejenerasyonu ve yırtıklarında genellikle cerrahi tedaviye gerek görülmez.”

PRP ile diz ağrısı tedavileri

“PRP kişinin kendi kanının tedavide kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Enjektör yardımı ile hastadan alınan kan laboratuvar ortamında hücrelerine ayrılır. İçinde tamir edici, iyileştirici faktörlerin bulunduğu trombosit hücreleri özel bir sistem ile ayrılarak ve diz eklemi içerisine enjekte edilir. Kandaki trombosit hücrelerinin sahip olduğu birçok hormon ve benzeri maddelerin vücut dokuları üzerinde iyileştirici etkileri bulunmaktadır. Eklem bölgesinde yaklaşık 15 gün boyunca kalarak hasarlı kıkırdakların, zedelenmiş bağların ve zarar görmüş menisküslerin tamir edilmesini sağlar. Özellikle başlangıç ve orta derecedeki diz kireçlenmeleri ve menisküs problemleri bu karışımla başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan “PRP tedavisinin ardından hastanın diz kırma, merdiven çıkma gibi diz eklemlerini zorlayıcı hareketlerden uzak durması gerekir. Kendilerine verilen koruyucu egzersizleri düzenli olarak yapmaları gerekir. Kilo kontrolü dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Hastanın dizlerine binen yükün ağırlığını azaltmak için fazla kilolarını vermeye özen göstermeleri gerekir.”

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler