4 yıl sonra kana kana su içti

Çanakkale'de 4 yıldır böbrek yetmezliği bulunan Engin Erdoğan, yapılan organ nakliyle eski sağlına kavuştu.

GİRİŞ 02.04.2016 13:00 GÜNCELLEME 02.04.2016 13:06

Evli ve bir çocuk sahibi 54 yaşındaki Engin Erdoğan 4 yıl evvel yakalandığı böbrek yetmezliği sebebiyle İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde böbrek nakli bekledi. 4 yıl boyunca kendisine sıra gelmediğini belirten Engin Erdoğan'a şans kendi memleketinde güldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki Organ Nakil Ünitesi'ne başvuran Engin Erdoğan, 29 Mart Salı günü gece yarısı gelen telefonla müjdeli haberi aldı. Aynı gün hastaneye yatan Engin Erdoğan'a 2 gün önce Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği getirildi. Doç. Dr. Faruk Özkul ve ekibi, gece yarısı Erdoğan'a Bursa'dan gelen böbreği başarılı bir operasyonla nakletti.

Hastanın eski sağlığına kavuştuğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, "Hastamıza merkezimizin 10'ncu böbrek naklini yaptık. Çanakkaleli olan hastamız 4 yıldır diyalize bağlıydı ve hiç idrarı yoktu. Gece yarısı saat 03.00 sırasında Çekirge Devlet Hastanesi'nde bir hastanın beyin ölümü gerçekleştiğini bildiren bölge koordinasyon merkezimiz, böbrek sırasının bizde olduğunu söyledi. Bununla birlikte A kan grubuna ait 12 hasta davet ettik. Bunlardan bir tanesi İstanbul, diğeri Ankara'dan hastalarımızdı.

Böbrek merkezimizin çalışmalarını duyan diğer illerdeki vatandaşlarımız, özellikle böbrek sırasının erken geldiğini öğrendiklerinde merkezimize ilgi duydular. Bu ilgide medyanın etkisi oldu. Bütün medya mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Eski sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Engin Erdoğan ise, "4 yıl önce tedaviye başladım. O zaman Çanakkale'de organ nakli merkezi olmadığı için başka yerlere müracaat ettim. Geçtiğimiz aylarda Çanakkale'de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katıldıktan sonra nakil kaydımızı Çanakkale'ye aldırdık. Bir ay içinde böbreğime kavuştum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı