Rahminden 12 miyom çıkarıldı

Malatya'da çocuk sahibi olabilmek için doktora başvuran bir kadının rahminden, 12 miyom çıkarıldı.

Rahminden 12 miyom çıkarıldı
Rahminden 12 miyom çıkarıldı
GİRİŞ 11.06.2016 12:41 GÜNCELLEME 11.06.2016 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, 5 yıllık evli olan ve iki kere düşük yapan Nezahat U. çocuk sahibi olmak ve tedavi için Malatya'daki özel bir hastaneye başvurdu.

Hastanede yapılan ultrasonda Nezahat U'nun rahminde büyüklükleri 2 ila 10 santimetre arasında değişen 12 miyom bulunduğu tespit edildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emrullah Tanrıkut, tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Nezahat U'nun rahmindeki miyomlar çıkarıldı.

Tanrıkut, miyomların bir kısmının rahim içine bası yaptığını belirterek, "Miyomlardan bir tanesi 10 santimdi. Bunun tekrarlayan düşüklere sebep olabileceğini düşündük ve ameliyat kararı aldık. Ameliyat sırasında rahminin her tarafının irili ufaklı miyomlarla kaplanmış olduğunu gördük. Bu tarz hastaların rahmi alınır. Hastada iki düşüğü ve hiç çocuğu olmadığı için rahmini aldırmak istememiş bu nedenle bize başvurdu. Biz de ameliyat öncesi hastayla bu riskleri konuştuk. Miyomları çıkarttık ve hastanın rahmini de korumuş olduk. Hastanın bir yıl korunmasını istedik. Daha sonrada çocuk tedavisi yapacağız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • amara 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin en kısa zamanda çocuk sahibi olmayı nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti