Sıcak hava İzmir'in başını ağrıttı

İzmir'de sıcak havalar nedeniyle hareket artışına bağlı olarak ağrı kesicilerin kullanımında artış olduğu belirtildi.

Sıcak hava İzmir'in başını ağrıttı
Sıcak hava İzmir'in başını ağrıttı
GİRİŞ 19.08.2016 14:58 GÜNCELLEME 19.08.2016 14:58

Yaz ayında en çok satılan ilaçlar arasında ağrı kesiciler yer aldı. Yaz aylarında ağrı kesici, kas gevşetici, mide ve sindirim ile alerji ilaçlarında artış yaşandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, yaz aylarında en çok tüketilen ilaçlar hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada, yazın normalin üstünde seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte insanlardaki hareket ve egzersiz oranındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ilaçların kullanımında da artış görüldüğü ifade edildi. Yaz aylarında aktivasyonun artışıyla burkulma, kırılma, kas ağrılarındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ve beraberinde kullanılan kas gevşetici ilaçlarda artış olduğunu belirten yetkililer, yine bu ilaçlarla birlikte yazın beslenme alışkanlıklarının değişmesinin de etkisiyle mide ve sindirim sistemi ilaçlarının kullanımında da bir artış görüldüğünü ifade etti.

Antibiyotik satışlarında düşüş

Yazın antibiyotik kullanımında bir düşüş gördüklerinin altını çizen yetkililer, eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının yasaklanmasının da yıl genelinde antibiyotik satışlarında düşüşe yol açtığını belirtti. Yetkililer, özellikle deri ve polen alerjilerinin tedavilerinde kullanılan alerji ilaçlarının kullanımında da bir yükselme olduğunu sözlerine ekledi.

İlacınızı eczacınıza sorup kullanın

Eczacı Sarp Yaklav, ilaçların ve sağlık alanında kullanılan bitkisel ürünlerin mutlaka doktor ve eczacı kontrolünde kullanılması gerektiği uyarısında bulundu. Eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu belirten Yaklav, "Hastalarımız ve insanımız en yakın eczanesine gelerek kullanacağı ilaç ya da sağlık için kullanacağı bitkisel ürünler hakkında eczacımıza danışabilirler. Çünkü birden fazla ilaç kullanıldığı takdirde ilaçların birbiriyle etkileşimi, ilaçların hangi sıklıkla ve ne şekilde içileceği noktalarında bilgi alıp, ilaç kullanmak tedavi başarısını artıracaktır" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!