Islak yüzle dışarıya çıkmak, yüz felcine yol açıyor

Islak yüzle soğuk havada dışarıya çıkılmasının yüz felcine yol açan sebepler arasında olduğu belirtiliyor..

Islak yüzle dışarıya çıkmak, yüz felcine yol açıyor
Islak yüzle dışarıya çıkmak, yüz felcine yol açıyor
GİRİŞ 10.01.2007 06:20 GÜNCELLEME 10.01.2007 06:20

Mehmet Yatkın'ın haberi


Kış mevsiminde soğuk havayla birlikte görülebilecek yüz felcine karşı vatandaşları uyaran Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Vildan Somunoğlu, 'En belirgin bulgusu, bir taraftaki yüz hareketlerinin azalması veya kaybolmasıdır. Kaş kaldırma, göz kapama, diş gösterme, gülme veya yanak şişirme yapılamaz. Bunun dışında gözyaşının ve tükürük salgısının azalması, tat duygusunun bozulması ve gürültüye karşı aşırı duyarsızlık da görülebilir.' dedi.

Soğuk havalarda ıslak yüzle dışarıya çıkılmasının yüz felcini tetikleyici olduğunu da kaydeden Somunoğlu, 'Soğuk ve rüzgâr, yüz felcini tetikler. Kuru bir yüz ise çok kolay yüz felci olmaz. Bu sebeple özellikle ıslak yüzle soğuk havaya çıkmamak ve sürekli rüzgârdan korunmak gerekir.' diye konuştu.

Dr. Vildan Somunoğlu, yüz felcine yakalanmamak için şu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi: 'Soğuk havalarda en çok rastlanan yüz felci, araba camının açık bırakılması veya motosiklet kullananların sürekli rüzgâra maruz kalmasıyla görülüyor. Dışarıda çalışanlar ve özellikle balıkçılar risk taşıyor. Çok soğuk havalarda rüzgâra maruz kalmamak için özellikle motosiklet kullananların atkı veya şapka takmasını, otomobil kullananların da camlarını uzun süreli açmamasını öneriyoruz.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den yeni bir 'Kıbrıs' hamlesi! Yine bir şeyler deniyorlar...
Merkez’den ilk hamle Temmuz’da mı? Ekonomistler ölçülü indirim bekliyor