Doğal ağrı kesici etkisi yapıyor

Dram filmlerin, kişinin iyi hissetmesine ve vücutta doğal ağrı kesici olduğu bilinen endorfin hormonu salgılanmasına yol açtığı belirtildi.

Doğal ağrı kesici etkisi yapıyor
Doğal ağrı kesici etkisi yapıyor
GİRİŞ 22.09.2016 09:13 GÜNCELLEME 22.09.2016 09:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Oxford Üniversitesinden bir ekibin yaptığı araştırma, hüzünlü  filmlerin, endorfin hormonu salgılatarak vücutta doğal ağrı kesici etkisi  yarattığını ortaya koydu.

Araştırma kapsamında, gönüllülerden oluşan iki gruptan ilkine sorunlu  bir çocukluk geçiren evsiz bir adamın dramatize edilmiş öyküsünü anlatan  "Stuart'ın Hikayesi" filmi, ikinci gruba ise duygusallık içermeyen bir belgesel  izletildi.
 
Bu arada katılımcılara filmleri izlemeden önce ve izledikten sonra  destek alarak çömelme hareketi yaptırıldı, bu sırada yaşadıkları ağrı eşiğindeki  değişimler izlendi ve endorfin seviyeleri ölçüldü. "Stuart'ın Hikayesi"ni izleyen  grupta endorfin seviyesinin diğer gruptan daha yüksek olduğu gözlendi.
 
Araştırmacılardan Profesör Robin Dunbar, araştırma sırasında en fazla  duygusal tepkiyi verenlerin en yüksek ağrı eşiğine sahip olduklarının ve bu  kişilerin, insanlarla daha rahat iletişim kurduğunun tespit edildiğini belirtti.
 
Dunbar, "Elbette burada insan psikolojisini etkileyen başka faktörler  de mevcut. Ancak bu kimyasal değişimin, dramatik yapıtlardan hoşlanmamızda önemli  bir etken olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Araştırmanın sonuçları, "Royal Society" dergisinde yayımlandı.

YORUMLAR 5
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsan kendi derdinden büyük derdi görünce bu doğal etki oluşuyor tabiki
    Cevapla
  • Yelda 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağrı kesicinin salgılanması ağrı ve acının oluştuğunu gösteriyor. Yani filmi izleyen sanki üzücü olayları kendisi yaşıyormuş gibi acı çekmiş. Bu da iyi bir şey değil.
    Cevapla
  • Msafr 7 yıl önce Şikayet Et
    Hos bir yaklasim
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sifa verir.
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Kur' anda her turlu derde sifayi anlatmistir.Allah iyilerle beraberdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı