Koku alamayanlar tehlikede!

Bir çok hastalığın tetikçisi halindeki koku alamama rahatsızlığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, koku alma duyusunu kaybeden insanları uyardı.

Koku alamayanlar tehlikede!
Koku alamayanlar tehlikede!
GİRİŞ 11.10.2016 16:45 GÜNCELLEME 11.10.2016 16:45

Sanıldığından daha tehlikeli bir durum olan ve bir çok hastalığın tetikçisi halindeki koku alamama rahatsızlığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, koku alma duyusunu kaybeden insanları uyardı.

Kulak Burun Boğaz, Baş Boyun Cerrahisi Bolumunden, Avrupa Kimyasal Algılar Birliği Üyesi ve Tat-Koku alanında çok sayıda uluslararası bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapmış Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, birçok hastalığa davetiye çıkaran ve erken teşhisin çok önemli olduğu koku duyusu ile ilişkili hastalıklar hakkında bilgilendiriyor.

Menopoza giren kadınların koku alma fonksiyonlarında ciddi düşüşler olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, "Yapılan bilimsel çalışamalar koku alma duyusunu kaybeden insanların ortalama yaşam süresinde diğer insanlara göre 5 yıl daha kısalma saptanmıştır" dedi.

Aytuğ Altundağ özellikle yaşlanma ile birlikte gençlik dönemlerinde erkeklerden daha iyi koku alan kadınların koku alma fonksiyonlarında azalma olduğunu ve menopoz sonrası dönemdeki hormon tedavileri ile bu fonksiyonlarda da düzelme saptandığını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto