Artık yatağınızı toplamanıza gerek yok!

Sabah uyandığında yatağını toplamaya üşenenlere müjde! Aslında yatak toplamak sağlığımıza çok zararlıymış...

Artık yatağınızı toplamanıza gerek yok!
Artık yatağınızı toplamanıza gerek yok!
GİRİŞ 18.11.2016 16:54 GÜNCELLEME 18.11.2016 16:54

 Neredeyse her insan sabahları uyandığında işe veya okula geç kalmamak için yatağını toplamazlar, toplamaya üşenirler. Titizler ise yatağını toplamadan evden çıkamazlar. Ama bazı durumlarda titizliğin bile getirdiği zararlar olabiliyor. Yatak toplamakta bunlardan sadece birisi. Bilim adamları bile yatağımızı toplamamızı söylüyor.

 Çocukluk dönemlerinde mutlaka yaşanan bir korku olan yatağının altından canavar çıkma düşünmesi aslında bir nebze doğru ancak bu sefer yatağın altından değil üstünden çıkıyor bu canavarlar. Bu canavarlar o kadar küçük ki maalesef ki biz onların varlığından bile haberdar olamıyoruz. 
 
 

 Bu bir toz akarı. Görüntüsü değişik olduğu kadar korkutucu da ancak korkmanıza gerek yok sizin bu paraziti görmeniz mümkün değildir. Her gün bunlardan 1.500.000 tanesinin üzerimizde gezdiğini düşünürsek aslında korkulmayacak gibi bir durumla da karşı karşıya değiliz. Peki bu kadar toz akarının bir araya gelme sebebi nedir? Her sabah yatağımızı toplamamız toz akarlarına açık davetiye vermiş olmamız anlamına geliyor.

 Kensingon Üniversitesi'nin uzun yıllardır toz akarları üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacıların söylediğine göre toz akarlarının en sevdikleri besin üstümüzden dökülen deri parçaları.Vücudumuzu kaşıdığımız zamanlarda, yattığımız zamanlarda, kısacası yatakta geçen her zamanımızda üzerimizden dökülen deri parçaları onların için birer besin kaynağı.

 Toz akarlarını bir araya getirmek bizim elimizde olduğu gibi getirmemekte bizim elimizde. Onların beslenmesi için uygun bir ortam olmadığında yani yatağımız toplu olmadığında toparlanıp beslenmeleri için uygun bir koşul olmuyor. Bu durum titizlerin ve annelerin hoşlarına gitmeyecek olsalar da sağlık için önemli olduğundan kalktığımız zaman yatağımızı gün boyu açık bırakarak hava almasını sağlamamız toz akarlarının yatağımızda toplanmaları engellenecektir. Bugünlük yatak toplamayı es geçmemiz, sağlığımızı olumlu yönden etkileyebilir...
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı