Eğer gözünüz renkliyse...

ABD’deki Pittsburgh Üniversitesi’nin araştırmasına göre; göz renginizle ilgili şaşırtıcı 5 gerçek

Eğer gözünüz renkliyse...
Eğer gözünüz renkliyse...
GİRİŞ 15.12.2016 09:55 GÜNCELLEME 15.12.2016 09:55

ABD’deki Pittsburgh Üniversitesi’nin araştırmasına göre; gözlerin sadece ruhun değil bedenin de aynası olduğuna ilişkin çarpıcı sonuçlara ulaştı.

İşte detaylar...

MAVİ GÖZLÜ HERKES AKRABA

Bilim insanları, mavi gözlü tüm insanların aynı ataya sahip olduğunu keşfetti. Mavi renk göz, yaklaşık 6000-10000 yıl önce ortaya çıkan bir genetik mutasyon sonucu oluşmuş ve mavi gözlü herkesin silsilesi Karadeniz'de yaşamış olan bu ataya ulaşıyor.

AÇIK RENK GÖZLÜ KADINLAR DAHA KOLAY DOĞUM YAPIYOR!

Açık renk gözlü kadınların koyu renk gözlü kadınlardan daha az doğum sancısı çektiği de araştırmanın ilginç bulgularından biri.

KOYU RENK GÖZLÜLER DAHA İYİ FUTBOL OYNUYOR

Göze rengini veren melanin, aynı zamanda beynin tepki merkezinin de daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bu da koyu renk gözlü insanların futbol ya da frizbi gibi çabuk tepki gerektiren sporlarda daha başarılı olmalarını sağlıyor.

AÇIK RENK GÖZLÜLER DAHA İYİ ÖĞRENCİ OLUYOR

Beyindeki yavaş tepki süreci, açık renk gözlülerin planlama gerektiren aktivitelerde daha başarılı olmasını sağlıyor. Açık renk gözlülerin, ders çalışmak, golf oynamak gibi planlama ve süreklilik gerektiren aktivitelerde daha başarılı oldukları tespit edildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!