Burundaki yapısal bozukluklar

Burnun yüzle uyumu hakkında bilinmesi gerekenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’e sorduk.

Burundaki yapısal bozukluklar
Burundaki yapısal bozukluklar
GİRİŞ 28.12.2016 09:44 GÜNCELLEME 28.12.2016 11:44

“Güzel bir burun, düz bir sırt, doğru konumlanmış bir burun ucu, kişinin yüzü ile orantılı bir burun boyutunun birleşiminden oluşur. Tüm dünyadan en fazla talep edilen ameliyatların başında burundaki şekil ve yapısal bozuklukların tedavisi geliyor. Bunun sebebi burnun genel sağlığı etkileyen önemli bir organ olmasıdır. Solunum sistemi tüm vücudu etkileyen ve vücudun tüm mekanizmasını kontrol eden bir işleve sahiptir. Sağlıklı nefes alamama oksijen yetersizliği, uyku apnesi, horlama, yorgunluk gibi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun dışında şekil ve yapısal bozukluk kişinin psikolojik açıdan da olumsuz olarak etkilenmesine neden oluyor.”

Burundaki şekil ve yapısal bozukluklar nelerdir?

“Burundaki şekil ve yapı bozuklukları septum eğriliği, burun deliği asimetrileri, burun kemiğindeki kemer ya da eğrilik, fazla büyük ya da fazla küçük burun, burun ucundaki şekil bozuklukları, asimetri, aşırı uzun ya da aşırı küçük, fazla geniş ya da fazla dar olarak sıralanabilir. Köken ve yüz yapısına göre bu unsurların yüzle uyumlu olması güzel olarak tanımlanır. Ve bu kriterler kişiye göre farklılık gösterir.”

Burnun yüzle uyumu nasıl anlaşılır?

“Yüzün tam ortasındaki üçte birlik bir alanı kaplamalıdır. İdeal nazolabial açı, erkekler için 93,4 ila 98,5 derece ve kadınlar için 95,5 ila 100,1 derece arasındadır. Profilden burnun alt çizgisi ile sırtı arasındaki açı 30 derece olmalıdır. Burun sırtı düz olmalıdır. Burun delikleri ile kanatları simetrik ve yumuşak bir çizgiye sahip olmalı.”

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar