Uykuda yaşanan kramplara bir kalıp sabun

Uykuda yaşanan rahatsızlıkların başında kramp ve kasılmalar geliyor.

Uykuda yaşanan kramplara bir kalıp sabun
Uykuda yaşanan kramplara bir kalıp sabun
GİRİŞ 18.01.2017 12:58 GÜNCELLEME 18.01.2017 12:58

Nörolog Dr. Emel Gökmen, kramp ve kasılmaların genellikle vücudun susuz kalmasından kaynaklandığını söyleyerek, bu dertten kurtulmak için bir kalıp lavanta sabununun çarşaf altına konulmasını öneriyor.

Nörolog Dr. Emel Gökmen, uyku esnasında vücutta meydana kalan kramp ve kasılmaların nedenlerini anlattı.

Su, vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle yaşanan bu olumsuzluklara dikkat çeken Dr. Gökmen, "Özellikle ayaklarda meydana gelen kramp ve kasılmalar genellikle vücudun susuz kalmasından veya vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklanıyor. Kramp anında yapılan ayağı hareket ettirme ve kramp giren bölgeye yapılan masaj ağrıyı daha fazla şiddetlendiriyor. Sonuç olarak, kramp girmesi halinde yapılan hiçbir yöntem ağrının şiddetlenmesini azaltmıyor, aksine ağrıyı daha fazla şiddetlendiriyor" dedi.

Bir kalıp sabunla kurtulun

Milliyet'in haberine göre; yattığınız çarşafın altına bir kalıp lavanta sabunu koymak ağrılarınızı dindirecek ve bacak ve ayaklarda meydana gelen kramplara çözüm olacak. Elbette bu yöntem doktoraların tam anlamıyla desteklediği bir çözüm değil, fakat bazı uzmanlar sabunun içerisinde yer alan magnezyumun problemi çözebileceğine inanıyorlar. Kas ve eklemlerde yer alan kramp ve ağrılar genel olarak magnezyum minerali eksikliğindendir. Dolayısıyla sabunun içerisinde yer alan magnezyum, kas ve eklemlerde yer alan kramplarda oldukça etkilidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal