Hastalığınız sesinize yansıyor!

Soğuyan havalar ve bununla beraber gelişen üst solunum yolları enfeksiyonları dışında gelişen ses kısıklığı, gırtlak kanseri gibi birçok hastalığı beraberinde getirebiliyor...

Hastalığınız sesinize yansıyor!
Hastalığınız sesinize yansıyor!
GİRİŞ 28.01.2017 12:23 GÜNCELLEME 28.01.2017 12:23

Uzmanlar, gırtlak kanseri ve akciğer kanseri gibi ölümcül hastalıkların ses kısıklığını da beraberinde getirebileceğini belirtiyor.

Sesteki kısılma, kalınlaşma ve güçsüzleşme gibi belirtilerin uzun süre devam etmesi halinde muhakkak bir doktora başvurulması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Gırtlak kanseri en önemli risklerden biri
 

Gırtlak tümörleri ve alerjide ses kısılır ve kalitesi değişir. Uzun süren ses kısıklığında akla ilk gelen gırtlak bölgesi kanserleridir. Derhal muayenenin yapılıp gırtlak bölgesinin mutlaka incelenmesi gerekir.

Ses tellerinin üzerinden gelişen tümörlerde hemen hemen ilk ve erken bulgu ses kısıklığıyken, ses tellerinin yukarısında veya aşağısında gelişen gırtlak kanserlerinde bazen ses kısıklığı geç bulgu olarak ortaya çıkar.

Hangi belirtiler gerçekleştiğinde doktora gitmek gerekir?
 
Hafif soğuk algınlığı veya bağırmaktan meydana gelen geçici ses kısılmaları meydana gelebilir. Bu durumda aşırı soğuk ve sıcak yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Bunların dışında sürekli devam eden ve uzun süre geçmeyen ses kısıklığı sağlığınız açısından büyük tehlike oluşturabilir.

- Ses kısıklığınız 2 veya 3 haftadan fazla sürmesi
 
- Soğuk algınlığı gibi problemler yokken ağrı ve acı hissedilmesi
 
- Kan tükürmek
 
- Yutkunmada güçlük ve boğaz şişliği
 
gibi belirtiler etkisini göstermeye başladığında muhakkak bir doktora başvurmanız gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!