Yağ yakan ev yapımı içecek tarifleri

Kilo verme sürecinde en muzdarip olduğumuz konu, yağların bir türlü bizi terk etmemesidir. Diyet ve sporun yanında tüketeceğiniz bu içecekler yağ yakımı için birebir. İşte, hızlı bir şekilde kilo vermek ve yağ yakmak için mucize etkili ev yapımı yağ yakan 4 içecek tarifi...

Yağ yakan ev yapımı içecek tarifleri
Yağ yakan ev yapımı içecek tarifleri
GİRİŞ 16.11.2017 09:43 GÜNCELLEME 24.07.2019 13:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Her insanın korkulu rüyası kilo almasıdır. Her zaman alması kolay ama vermesi ise bir o kadar zor olmuştur. Kilo almak ve bu kilolardan kurtulmak, kadınların ve erkeklerin ortak sorunu haline gelmiştir. Kilo verebilmek adına yapılan sporlar, günlük tüketilen besin sayısını minimum seviyeye indirmek gibi şeyler bazen insan vücudunda ekstra kilo alımı sağlayabiliyor. Bir de diyet yapamayanlar, spora gidecek vakti olmayanlar var. Bu problemleri ortadan kaldırabilmek için bir araştırma yaptık. İşte, hızlı bir şekilde kilo vermenizi ve fazlalıklardan kurtulmayı sağlayacağınız yak yakan ev yapımı içecek tarifleri...

Zencefil ile yağlardan kurtulun!

Düşük maliyet ile büyük uğraşlar vermeden zayıflamak mümkün. Doğada var olan bazı besinler vücutta oluşan yağların yakımını sağlamaktadır. Bu besinlerin başında zencefil gelir. biraz acımsı bir tadı da olsa Zencefilin insan vücuduna faydaları çok fazladır. En önemli özelliklerinden bir tanesi metabolizmayı hızlandırmasıdır ayrıca yağ yakıcı özelliği de var.

Yağ Yakıcı Zencefilli İçecek:

  • Bir parça taze zencefil
  • Bir adet limon
  • 1-2 adet salatalık
  • 1-2 demet maydanoz
  • Yarım su bardağı su

İlk olarak maydanozları ince ince kıyın ve salatalığı doğrayın. Kalan tüm malzemeyi de ekleyerek blendere da çekin, yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsteğinize göre biraz bal ilave edebilirsiniz. Hızı ve etkili bir sonuç elde etmeniz için bu karışımı yatmadan önce tüketmeniz tavsiye edilir. 

Limon ve Chia tohumu buluşması!

Zencefil ile birlikte yağ yakıcı özelliği bulunan en önemli besinlerden bir diğeri de limondur. Yağ yakıcı, idrar söktürücü, iltihabı önleyici, kan şekerini düzenleyerek tokluk hissi veren özellikleri vardır. Düzenli limon tüketimi de kilo vermenize katkı sağlar. Sabahları limonlu ılık su içmek vücut detoksu ve C vitamini açısından oldukça etkilidir. 
Limonun Chia tohumu ile karışımı yağ yakıcı özelliğini ve tokluk veren hissini iki katına çıkartır.

limon ve chia tohumlu içecek

Limon ve Chia Tohumulu İçecek;

  • 1-2 adet limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı Chia tohumu 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • 1,5 su bardağı su

Öncelikle chia tohumlarının en az 1 saat suda bekletilmesi gerekiyor. Chia tohumları suyu emince, içindeki lifler nedeni ile jel kıvamını alacak. Ardından tüm malzemeleri blender da iyice çekin.

*Bu karışımın her gün sabahları tüketilmesi tavsiye edilir. Metabolizmanız hızlanacak, daha hızlı ve etkili şekilde kilo vereceksiniz.

Metabolizma dostu maydanoz!

Maydanoz da kilo verme konusunda akla gelen ilk besinlerdendir. Maydanoz, metebolizmayı hızlandır. Bununla beraber İdrar söktürücü ve şişkinliği alma özelliği de vardır. Göbek yağlarını eritme konusunda da bir numaradır.

maydanozlu ile yağ yakma

Maydanoz ile yağ yakıcı içecek;

  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • ½ su bardağı kadar su

Tüm malzemeleri blender da sıvı hale gelene kadar çekiyoruz. Ardından içime hazır hale geliyor. Besin değerlerini kaybetmemesi açısından yapıldığı anda tüketilmesi tavsiye edilir.
*Her gün sabah ve akşam yarım bardak tüketilmelidir. Günde bir bardak tüketmek haftada ortalama 2 kilo vermenizi destekler. 

Kahve, süt ve tarçın;

Kahve, süt ve tarçın karışımı ile de hem yağ yakımını hem de tokluk ve zindelik hissini yakalamak  mümkündür. Kahvenin en büyük özelliği iştah kesmesidir. Bununla beraber vücuttaki toksinlerin atılmasına, metobozlimanın hızlanmasına ve yağ yakımına da yardımcıdır.

Süt, vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu almasına, kan şekerini düzene sokmasına ve protein ihtiyacını tamamlamasına yardımcıdır. Sağlıklı bir diyet için süt olmazsa olmazlardandır. Diyet esnasında yaşadığımız en büyük problemlerden biri tatlı ihtiyacımızı karşılayamamamız. Ancak tarçın ile bu mümkün. Tarçın kan şekerini dengeleyerek vücudun şeker ihtiyacını karşılar.

kahve ile yağ yakma

Kahve, süt ve tarçın ile yağ yakıcı içecek;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı klasik kahve

Süt mutlaka geceden hazırlanmalıdır. Geceden sütün içerisine çubuk tarçını koyup kısık ateşte kaynatın. Tarçın özünü süte bırakacaktır. Kaynayan sütü ocaktan alın ve sabaha kadar tarçını içerisinde bekletin. Sabah, geceden kaynattığımız sütü yeniden ısıtarak içerisine bir tatlı kaşığı kahveyi ekleyip karıştırın. İçime hazırdır.
Kahvenin vücut da etkisini gösterebilmesi için en az 1 hafta düzenli bir şekilde uygulanması gerekir ve mutlaka kahve ile birlikte bol su tüketilmelidir. Yakılan yağlar ter ve idrar yolu ile atılacaktır.

*Verilen bu reçeteler düzenli ve sağlıklı beslenme ile kilo vermeyi destekler. Kronik rahatsızlığı bulunanların, tansiyon hastası olanların, hamile ve emziren kadınların tüketmeleri tavsiye edilmez.

YORUMLAR 9
  • Feride 1 yıl önce Şikayet Et
    bence guzel icecekler
    Cevapla
  • Nazar 4 yıl önce Şikayet Et
    Zayflamak istiyorum
    Cevapla
  • İrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Sade kahve mi?
    Cevapla
  • emine 3 yıl önce Şikayet Et
    hayır nescafe classic
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Maydonozlu su aç karnınamı
    Cevapla
  • eda 3 yıl önce Şikayet Et
    galiba öyle
    Cevapla
  • Esrin 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekteyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!