Bel sağlığınız için 5 adım

Yanlış oturmak, ani hareketler ve hareketsizlik gibi pek çok faktör, bel ağrılarının sebebi olabiliyor. Oysa bel ağrılarından kurtulmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için öncelikle uzmanların önerdiği şu 5 kurala dikkat etmeniz gerekiyor.

Bel sağlığınız için 5 adım
Bel sağlığınız için 5 adım
GİRİŞ 13.06.2007 06:55 GÜNCELLEME 13.06.2007 06:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

* Düzenli olarak her gün egzersiz yapın. Sırt ve karın kaslarınızı çalıştırın. Bisiklet, yürüyüş, yüzme ve koşma gibi sporlar tavsiye edilen faaliyetlerdir. Bu spor etkinliklerine ek olarak sırt, karın, kalça ve uyluk kaslarını güçlendiren ve esneten egzersizler yaparak bel sorunları en aza indirilebilir. Düzenli egzersiz yapmak; kasların ve eklemlerin çevresindeki bağların esnekliğini sürdürür ve korur.

* Ağır nesneleri kaldırmayın. Ağır eşyaları iki eşit parçaya bölerek taşıyın. Ağır cisimleri çekmek yerine itmeyi tercih edin.

* Ayaktayken bacaklarınızı gergin tutmayın. Yatarken bacaklarınızın gergin olduğu pozisyonları tercih etmeyin.

* Sağlıklı duruşu bulun. Uzun süre ayakta durmanız gerekiyorsa, omurganızın dik olmasına dikkat edin. Bir dizinizi hafifçe bükün ve pozisyonunuzu sıkça değiştirin. Otururken; çok yüksek veya alçak iskemle veya koltuklarda oturmayın. İskemlenin kol destekleri, kollarınızın yere paralel durmasını sağlamalı. Omurganız dik, beliniz destekli olsun.

* Baş seviyesinin üzerinden yerlere uzanarak iş yapmayın. Yüksekteki yerler için bir tabure veya sağlam bir merdiven kullanın.


(Sabah)

YORUMLAR 2
  • mehmet fatih tunaboylu 18 yıl önce Şikayet Et
    derdi veren allah dermanını kula vermiş. bel fıtığı kırık çıkık devası halk dr.ord.prof.dr.şevket başol bursa ili orhangazi ilçesi gölyaka beldesi selenoz köyü,de giden deva bulur gitmeyen arar durur. gittim allah kendisinde razı olsun allah o na şifa ilmini vermiş o da kullarına istifadesine sunuyor vizite 40 ytl.varsa ver yoksa o da yok (giden pişman olmaz ameliyattan kurtuldum mr da ameliyatlıktım hiç bir hastalık yokturki ALLAH onun devasını vermesin.
    Cevapla
  • halil kıyı 18 yıl önce Şikayet Et
    sessizzz. vardır üstadın bir bildiği..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Bakanı açıkladı: İsrail yeniden saldırı hazırlığında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü