Sivilcelere en kesin çözüm nedir? Evde sivilceleri yok etme yöntemleri

Sivilce, kadın ya da erkek fark etmeksizin; yağlı, tıkalı ve kirli gözeneklerde ortaya çıkar. Hayatın her döneminde vücudun çeşitli bölgelerinde oluşum gösterebilen sivilcelere en kesin çözüm nedir? Çoğunlukla cilt temizliğinin yeteri kadar yapılamadığı durumlarda karşılaşılan sivilceleri evde tedavi etme yöntemleri!

Sivilcelere en kesin çözüm nedir? Evde sivilceleri yok etme yöntemleri
Sivilcelere en kesin çözüm nedir? Evde sivilceleri yok etme yöntemleri
GİRİŞ 07.04.2018 16:36 GÜNCELLEME 07.04.2018 17:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sivilceler; kadın ya da erkek olmak üzere, hayatın pek çok döneminde ve vucudun çeşitli bölgelerinde meydana gelmektedir. Sağlık açısından herhangi bir tehlike arz etmemekle birlikte, estetik açıdan arzu edilmeyen bir görünüm oluşturduğu için sivilceleri en etkili şekilde yok etme yöntemlerine başvurulmaktadır. Bu doğrultuda geniş bir kesim tarafından, sivilceler nasıl geçer ya da sivilceleri yok etme yöntemleri nelerdir gibi birçok kaynaktan yoğun bir şekilde araştırılan konular arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Ciltteki gözeneklerde yağ, ölü deri veya bakteri birikmesi durumunda ortaya çıkan sivilce çoğu zaman kişinin psikolojisini ciddi derecede etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır. Ciltteki sebum olarak adlandırılan salgının normalden fazla bir şekilde üretilmesi sonucunda ciltteki yağ oranı artış göstererek sivilcenin oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Diğer adıyla cilt iltihabı olarak tanımlanan ve ciltteki yağ bezlerinde bakteri kaynaklı enfeksiyon oluşması sonucunda oluşan sivilcelere en kesin çözüm nedir? İşte, ağırlıklı olarak boyun, yüz, sırt ve omuz bölgesinde ve ciltteki yağ oranının yüksek olduğu durumlarda karşılaşılan sivilceleri evde tedavi etme yöntemleri!

SİVİLCELERE EN ETKİLİ ÇÖZÜM NEDİR? EVDE SİVİLCELERİ YOK ETME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

1)BİBERİYE YAĞI

Uzun yıllardır alternatif tıp çeşitli hastalıkların tedavisi için kullanım alanı bulunan Biberiye bitkisi, sivilce ve akne tedavisi için de sıklıkla kullanılmaktadır. Cillteki sivilce ve akneleri yok etmek için etkili bir yöntem olan Biberiye bitkisi, bu sayede sivilce ve aknelerin oluşumunu neden olan iltihapları ve bakterileri ortadan kaldırma özelliği göstermektedir. Biberiye yağı, taşıyıcı yağlarla karıştırılabilmekte veya Aloe vera ile beraber kullanılabilmektedir.

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Bir şişe biberiye esansiyel yağı ve Aloe vera jeli satın alın.

Aloe vera jelinden bir yemek kaşığı kaseye koyun.

Biberiye yağından beş damla kadar kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.

Karışımı yüzünüze parmaklarınızın uçları ile sürün.

Bu karışımı düzenli olarak her gün kullanın.

SİVİLCE

2)ESANSİYEL KEKİK YAĞI

Esansiyel Kekik Yağı, içeriğinde antibakteriyel özellikler bulundurması sebebiyle sivilce ve aknelerle savaşmada etkili bir rol oynamaktadır. Ciltteki sivilce ve akneleri büyük ölçüde yok eden Kekik Yağı içerisinde anti-inflamatuar ve beta-karofilin gibi önemli maddeler taşımaktadır. Ancak Kekik Yağını taşıyıcı bir yağ ile seyrelterek kullanmanız gerekmektedir, çünkü cildinizde herhangi bir hassasiyet oluşumu için taşıyıcı yağlar önlem olarak kullanılmaktadır.

Esansiyel Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Bir şişe üzüm çekirdeği yağı ve bir şişe kekik yağı alın.

Bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağını küçük bir kaseye koyun.

Kekik yağından içine 2 damla ekleyin.

Hepsini beraber karıştırın.

Parmaklarınız yardımı ile cildinize uygulayın.

Bunu düzenli olarak her gün tekrarlayın.

Alınacak Önlemler Nelerdir?

Bu tür uçucu yağlar kullanılırken dikkat edilmesi gerekmektedir çünkü; bu tür yağlar yeterince seyreltilmediğinde ciltte tahrişe ve yanmaya neden olabilmektedirler.

SİVİLCE

3)SARDUNYA YAĞI

Sardunya Yağı, geçmiş dönemlerde Eski Mısırlı’lar tarafından kanser tedavisi için kullanılan mucizevi bir yağ özelliğini göstermektedir. Güçlü bir antibakteriyel olan ve cilt güzelliği için de kullanılan bir yağ olan Sardunya, sivilce ve aknelerin geçmesinde de önemli bir yağ olma özelliği göstermektedir. Sivilce, akne oluşumunu azaltmak ve yok etme gibi görevi bulunan Sardunya Yağı, esans yağ ile seyreltilerek kullanılabilir.

Sardunya Yağı Nasıl Kullanılır?

Bir şişe sardunya yağı ve bir şişe avokado yağı satın alın.

Bir çay kaşığı kadar avokado yağını bir kabın içine koyun.

Avokado yağının üzerine, 2 damla kadar sardunya yağı ekleyerek karıştırın.

Parmaklarınızın uçları ile yağı bastırmadan yüzünüze sürün.

Bu yöntemi düzenli olarak her gün tekrarlayın.

Alınacak Önlemler Nelerdir?

Cilt hassasiyeti olan kişiler, bu yağı kullanacağı zaman dikkali olmalıdır, çünkü bu yağı seyreltmeden kullandıkları zaman, cilt üzerinde tahriş, yara veya yanma meydana gelebilir. Seyrelterek kullanmak en mantıklı olanıdır.

SİVİLCE

4)AVAKADO YAĞI

Avakado yağı, ciltteki sivilce ve akne gibi estetik açıdan arzu edilmeyen sorunların önüne geçebilmek adına en ideal yağlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Avakado Yağı, içeriğinde barındırdığı antioksidan maddesi sayesinde sivilce ve akne iltihaplarını yok etme özelliği göstermektedir. Öte yandan cilt tarafından kolay ve şekilde emilimi olan Avakado Yağı, esansiyel yağlar için mükemmel bir taşıyıcı olmaktadır.

Avakado Yağı Nasıl Kullanılır?

Bir şişe organik ve soğuk preslenmiş olan avokado yağı alın.

Cildinize az miktarda bu yağı damlatarak parmaklarınız ile yayın.

Bu işlemi her sabah uygulayın.

SİVİLCE

6)ARGAN YAĞI

Argan Yağı, cilt bakımında yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Çünkü, hem günlük ve sık kullanıma uygun hem de asla gözenekleri tıkamayan bir yağ olma özelliği göstermektedir. Gerek cildinizin nem kazanmasını sağlayabilmek adına gerekse içeriğindeki güçlü antioksidan maddeleri sayesinde sivilce ve aknelerin geçiren, var olacak sivilce ve aknelerin de önüne geçen bir yağdır. Ciltteki sebum miktarını dengeleme özelliği gösteren Argan Yağının kullanımı son derece pratik olmakla birlikte günde iki kez kullanılması tavsiye edilmektedir. Cildin korunup beslenebilmesi ve ciltteki sivilce ve lezyonların yatıştırılması için de kullanılmaktadır. 

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Eczane ya da aktarlardan argan yağı satın alın.

Yüzünüzü güzelce yıkayıp temizleyin ve kurutun.

Cildinizdeki sivilceli olan bölgelere birkaç damla argan yağı damlatın.

Parmaklarınız yardımı ile yüzünüze hafifçe masaj yaparak dağıtın.

Bu işlemi hergün uygulayın.

sivilce

SİVİLCELER NASIL GEÇER? SİVİLCE OLUŞUMUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Cildinizdeki mevcut sivilcelerden kurtulmak, yahut var olacak sivilcelerin önüne geçmek istiyorsanız temel ve etkili çözüm, yüzünüzü daima temiz tutmalısınız. Çünkü, bildiğiniz üzere ciltteki sivil oluşumu ağırlıklı olarak cildin bakteri, kir ya da ölü deriye maruz kalması ve bu faktörlerin aşırı yağ üretiminden kaynaklanan sebum ile karşılaşması sonucunda sivilceler oluşum gösterir. Bu yüzden gün içerisinde 2-3 defa yüzünüzü yıkamayı alışkanlık haline getirmeli ve cildinizle uyumlu sabun, yüz yıkama jeli veya losyon gibi ürünler kullanmalısınız. Öte yandan cildinizde terleme problemi yaşıyorsanız bakteri üretimi daha da yoğun olacağından muhakkak yüzünüzü yıkamayı ihmal etmeyin.

İkincil olarak sivilcelerin önüne geçebilmek için günlük su tüketimine ağırlık vermeniz gerekmektedir. Su içmeye özen gösterdiğiniz takdirde sivilcelerin oluşumu ciddi ölçüde azalacaktır. Bununla birlikte stres, üzüntü ve gerilim gibi etmenlerden olabildiğince uzak durun.

Öte yandan sivilce oluşumunu hızlandıran yağlı gıdaların tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. Bu noktada eğer varsa fast-food yaşam tarzından vazgeçilmeli, abur cubur tüketiminden vazgeçilmesi sivilcelerin geçmesini ve sivilcelerin meydana gelmemesini sağlayacaktır.

sivilce

Sivilceleri geçirmek ve sivilce oluşumunun önüne geçebilmek adına önemli bir diğer madde de hiç şüphesiz nemlendirici kullanmaktan geçiyor. Nemlendirici kullanmanın faydalarına bakılacak olursa, hem cildinizin kurumasını engeller hem de ciltteki yağ salınımını azaltır. Bunun için de sahip olduğunuz cilt tipinizle uyumlu nemlendirici seçmeli ve bu konuda bir uzmandan yardım almalısınız.

Gün içerisinde makyaj yapmayı tercih edenlerdenseniz muhakkak günün sonunda makyajınızı tamamen temizleyip cildinizi makyaj kalıntılarından arındırmayı ihmal etmeyin. Öte yandan sivilce tedavisi görüyorsanız, tedavi süresince makyaj yapmayın. Yapmanız gerektiği durumlarda ise hafif makyaj yapın.

Cildinizdeki mevcut sivilcelerinize el ile temas etmemeniz gerekmektedir. Çünkü sivilcelerle el ile oynanması durumunda var olan sivilcenin daha çok büyümesine ve sivilcenin ciltte yayılmasına neden olacaktır.

Yattığınız yastık kılıfı en kötü 8-9 belki daha fazla saatler boyunca yüzünüze temas eder. Bu da sivilcelerin de yastığa temas ettiği anlamına gelir. Sonuç olarak ciltteki bakteriler yastığa bulaşır ve sizde hijyeni sağlamazsanız sivilcelerin geçmesini beklemeyin. Mümkün ise yastık kılıfınızı her gün değiştirin.

sivilce

YORUMLAR 5
  • songül 4 yıl önce Şikayet Et
    Her evde yapılamaz
    Cevapla
  • nigar 4 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel hepsi saglikli seylerdir.
    Cevapla
  • lale 4 yıl önce Şikayet Et
    cok beyendim★★
    Cevapla
  • Sanane 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya avokado yağı ne
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbiri evde yookkk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu