Cilt yenileyen maske nasıl yapılır? Cildinizi ölü hücrelerden arındırın!

Gündelik yaşantımızda çevresel etkenler, vücudumuzun ürettiği yağ salgısı ya da makyaj gibi etkenlerden ötürü cildimiz daima kirlenmeye maruz kalır. Bu nedenle gerek cildi yenileyerek ölü hücrelerden arındıran gerekse parlaklık ve canlılık kazandıran etkili yöntemlere başvururuz. Peki, cilt yenileyen maske nasıl yapılır?

Cilt yenileyen maske nasıl yapılır? Cildinizi ölü hücrelerden arındırın!
Cilt yenileyen maske nasıl yapılır? Cildinizi ölü hücrelerden arındırın!
GİRİŞ 21.05.2018 16:43 GÜNCELLEME 10.11.2018 12:47

Yoğun ve stresli hayat koşuşturmasından cildimiz de eşit oranda etkilenir; cilt lekeleri, sivilce ve siyah noktalar, solukluk veya kırışıklık gibi durumlar baş gösterir. Öte yandan gün içerisinde çevresel etkenler, kullanılan kozmetik ürünleri ve vücudun üretmiş olduğu yağ salgısı gibi etkenler de cildin yıpranmasına ve ciltte ölü hücrelerin birikmesine neden olur. Hal böyle olunca bakımlı ve güzelliğinden asla taviz vermeyen kadınlar cildin yenilenmesini sağlayacak ve ölü hücrelerden arındırılmasında rol üstlenecek hem doğal ve etkili hem de evde kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilecek bakım yöntemlerinden yararlanır. Biz de cildinizi soluk bir görünümden tamamen uzaklaştırıp parlaklık ve canlılık kazandıracak, elastikiyetini sağlamlaştırarak genç kalmasını sağlayacak cilt yenileyen maske tariflerini oluşturduk. Cilt yenileyen maske ile ilgili arayış içerisinde olan, cilt temizleyici ve yenileyici kozmetik ürünlerinin aksine doğal bakımdan asla şaşmayan kadınlar için değerlendirebileceğiniz en faydalı alternatiflere yer verdik. İşte, cilt yenileyen maske tarifleri...

CİLT YENİLEYEN MASKE NASIL YAPILIR?

1)SÜTLÜ DOMATES MASKESİ

Sütlü domates maskesini hazırlayabilmek için 1-2 domatesin kabuklarını soyduktan sonra az miktarda sütle birlikte mikserde püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve 20 dakika kadar kurumasını bekleyin. Maskeyi çıkarmak için ılık su kullanabilirsiniz. En iyi sonuç için haftada 2 kez uygulayın.

maske

2)YULAF EZMESİ VE BADEM MASKESİ

Yulaf ezmesi ve badem cildi arındırmak için en iyi maddelerden ikisidir ve ölü hücrelerin yok edilmesine yardımcı olurlar. Bu arındırıcı maske çok özeldir, çünkü cildinizin arınmasına faydalı olmasının yanı sıra, nemlendirici görevi görür ve bir cilt toniği gibi davranır.

Malzemeler

50 gram yulaf ezmesi

2 çay kaşığı badem (12 gram)

2 damla gül yağı

1 yemek kaşığı nemlendirici losyon

NASIL HAZIRLANIR?

Bütün malzemeleri blenderden geçirin ve bu kremi bütün yüzünüze sürün. 15 dakika kurumasını bekleyin, ve ardından yumuşak bir bez ile temizleyin.

cilt yenileme

3)YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akı maskesi için 1 yumurtanın akını 1 yemek kaşığı sütle köpürünceye kadar karıştırın. Karışımı 10 dakika yüzünüzde bekletip ılık suyla yıkayın. Daha sonra gözeneklerin kapanması için soğuk suyla yüzünüzü iyice durulayın. Bu maskeyi cildiniz temizlenene kadar haftada 2-3 kez kullanabilirsiniz.

Yumurta akı gözenekleri temizlemek ve cildi sıkılaştırmak için oldukça etkili bir doğal üründür. Ayrıca kızarıklığı alır ve sivilce nedeniyle oluşan tahrişin azaltılmasına yardımcı olur. Cildin pullanmasına, kurumasına iyi gelir. Sütle birlikte kullanılan yumurta akı cildi yeniler ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.

cilt yenileme

4)BAL VE YULAF EZMESİ MASKESİ

Bal ve yulaf ezmesinden hazırlanan bu arındırıcı maske ölü hücreleri yok etmek ve cilde yenilenmiş bir görünüm kazandırmak için idealdir.

Malzemeler

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (20 g)

1 çay kaşığı bal (7.5 g)

Nasıl hazırlamalısınız?

NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeleri karıştırıp ardından nemli yüzünüze uygulayın ve bu karışım ile yüzünüzü tamamen kapattığınızdan emin olun. 20 dakika boyunca bekletin ve ardından ılık su ile yıkarken cildinize yumuşak dairesel hareketler ile masaj yapın.

cilt yenileyen maske

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Piyasa fırsatçıları cezalarını bulacak - Gazete manşetleri
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler