Oruç tutarken sık sık başınız dönüyorsa dikkat! Gerçek sebebi...

Ramazan ayında yaklaşık 16 saat oruç tutanların sık sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri baş dönmesi oluyor. Peki oruç tutarken neden baş dönmesi olur? Asıl sebebi nedir?

Oruç tutarken sık sık başınız dönüyorsa dikkat! Gerçek sebebi...
Oruç tutarken sık sık başınız dönüyorsa dikkat! Gerçek sebebi...
GİRİŞ 23.05.2018 11:00 GÜNCELLEME 23.05.2018 11:00

Son günlerde en çok merak edilen konu haline gelen oruç tutarken baş dönmesi neden olur sorusu yanıt buldu. Ramazan ayında sıkça rastlanan sağlık sorunu haline gelen baş dönmesi neden olur? İşte oruç tutarken sık sık baş dönmesi yaşayanlar için önemli tavsiyeler

ORUÇ TUTARKEN BAŞ DÖNEMSİ YAŞAYANLAR NE YAPMALIDIR?

Sıvı takviyesi bu rahatsızlığın yaşanmaması için büyük bir adımdır. İftarla sahur arasında bolca sıvı takviyesi yapılmalı ve meyve tüketilmelidir. Beslenmenize bu noktada çok dikkat etmelisiniz. Çok tuzlu gıdalardan uzak durmalısınız. Ve bu dönemde iftar menülerinizi ve sahur menülerinizi iyi ayarlamalısınız. Doyurucu ve midenizi rahatsız etmeyen gıdalardan menü oluşturmalısınız.

Baş dönmesine sebebiyet vermemek için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan biri hızlıca ayağa kalkmamaktır. Çünkü tüm gün sıvı almamanız vücut dengenizi bozabilir. Bu nedenle ani iniş çıkışlardan uzak durun, yüksek yerlerden aşağıya bakmamaya çalışın.

Kadınlarda tansiyon daha aşağı seviyelerde seyreder. Hipotansiyona sebep olabilir. Bu durumda tuzsuz beslenmemek gerekir. Fakat tuz miktarını da abartmamak gerekir. O nedenle yemeklerinizin tuz miktarına dikkat etmelisiniz.

Baş dönmesi yaşayan insanlar bu süreçte bazı egzersizler yapmalıdırlar. Uzanıp ayaklarınızı yukarı doğru kaldırın bu hareket tansiyonunuzu yerine getirecek. Şeker hastaları özellikle beslenmelerine özen göstermelidir.

Ramazan ayında oruç tutan insanlar, sahur ve iftarda yediklerine dikkat etmelidirler. Bu süreçte bolca sıvı alınmalı, mideyi rahatsız edecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası