Kaşıntılı Cilt Hastalıkları belirtileri: Bulaşıcı deri hastalıkları nedenleri...

Tıp dünyasında ''Dermatoz'' biçiminde belirtilen Cilt Hastalığı, ciltte çeşitli etmenlerden ötürü oluşum gösteren problemlere verilen tanımlamadır. Sağlık kuruluşlarının ''dermatoloji'' dalının tanı/teşhis ve tedavi uyguladığı kaşıntılı Cilt Hastalığı belirtileri nelerdir? Meydana gelmesinde birçok faktörün etkili olabileceği bulaşıcı Cilt Hastalıklarının nedenlerini ve tedavisine dair merak edilenleri yanıtladık.

Kaşıntılı Cilt Hastalıkları belirtileri: Bulaşıcı deri hastalıkları nedenleri...
Kaşıntılı Cilt Hastalıkları belirtileri: Bulaşıcı deri hastalıkları nedenleri...
GİRİŞ 23.01.2020 12:23 GÜNCELLEME 23.01.2020 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her dönemde sıklıkla karşılaşılan ve tedavi olmak üzere hekim desteği alınan sağlık sorunlarının başını çeken Cilt Hastalığı, adı itibariyle ciltte oluşum göstermektedir. Zamanından önce alanında uzman doktorlar tarafından tedavisinin gerçekleştirilmemesi halinde cilt kanserinin oluşumunu tetikleyebilen bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Cilt Hastalıklarında, hastaların belirtilerini erken evrede iken farkına varabilmesi açısından gözle görülebilen bir nitelik taşımaktadır. Peki, hastalığın tıbbi teriminin Dermatoz şeklinde adlandırıldığı ve teşhisinin ise diğer sağlık sorunlarına nazaran daha kolay bir şekilde yapılabildiği Cilt Hastalıkları çeşitleri nelerdir, neden olur? İşte, çok çeşitli etkenlerden ötürü meydana gelebilen ve birbirinden farklı yapıları içerisinde barındıran Cilt Hastalıkları belirtileri ve nedenleri...

CİLT HASTALIKLARI...

 

 

1)UÇUK

Uçuk, ağırlıklı olarak insanların dudak kenarlarında ve burun deliklerinde meydana gelmektedir. Uçuk olan bölgeye temas edildiği takdirde başka bir kimseye rahatlıkla geçebilmektedir. Bundan ötürü kullanılacak eşyaların ayrı yerlerde olması lazım gelmektedir. Uçukla oynanması halinde de vücudun diğer noktalarına da kolaylıkla geçebilmektedir.

CİLT HASTALIĞI

2)AKNE

Akne, herkesin hayatının her döneminde karşılaşabileceği bir cilt hastalığı olma özelliği göstermektedir. Şu anki dönemde akneyi tedavi edebilmek açısından çok çeşitli teknikler geliştirilmiştir. Akne, öteki cilt hastalıklarının bazılarına nazaran meydana gelmesinin kontrolü sağlanabilir özellikte bir hastalık olmaktadır. Akne oluşumunu önleyebilmek ve durdurabilmek için cilt temizliği ve bakımı büyük önem arz etmektedir. Öte yandan beslenme düzeninin de kontrolünün doğru ve etkili bir şekilde sağlanması lazım gelmektedir.

cilt hastalığı

3)EGZAMA HASTALIĞI

Egzamanın ortaya çıkış nedeni net bir şekilde bilinemese de sabun gibi tahriş edici alerjenler, stres ve iklim koşullarının tetiklediği gözlemlenmektedir. Öte yandan egzama kendini deride kuru, kırmızı, iltihaplı ve bulaşıcı olmayan ve kaşıntılı bir deri hastalığı olarak göstermektedir. Tropikal veya oral ilaçlar ile tedavi yönteminin sağlandığı egzama yetişken kimselerde ağırlıklı olarak direk ve ellerin eklem bölgelerinde meydana gelmektedir.

cilt hastalığı

4)BENLER

Benler, kahverengi veya siyah renklerde olmak üzere gerek tek başına gerekse gruplar şeklinde, insan vücudunun herhangi bir noktasında oluşum gösterebilir ve ağırlıklı olarak 20 yaşından önce meydana gelebilir. Ancak kimi benlerde kanser oluşma ihtimali yüksek olmaktadır. Bu sebepten ötürü benlerinizdeki renk değişiklikleri, düzensiz sınırlar, kaşıntı ve kanama gibi değişiklikleri muhakkak göz ardı etmeyin ve bir dermatolog hekime gerekli tedaviyi almak üzere başvurun. 

cilt hastalığı

5)VİTİLİGO HASTALIĞI

Vitiligo, tanımsal olarak cildin üzerinde oluşum gösteren beyaz lekelerdir. Ortaya çıkış nedeni olarak ise, insan vücuduna renk veren hücrelerin yok olması sebebiyle karşılaşılmaktadır. Tedavisi mümkün olan bir sağlık problemi olan Vitiligo hastalığının tedavi 4 ay sürmektedir. Vitiligo hastalığının meydana gelmesinde vücutta yer alan hücrelerin kaybolması zararlı olan güneş ışınlarının etkilemesine zemin hazırlamaktadır.

cilt hastalığı

6)ZONA HASTALIĞI

Zona hastalığı tanımsal olarak bir virüsten kaynaklı ortaya çıkmaktadır ve aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık olma özelliği göstermektedir. Zonaya sebebiyet veren virüs ise, suçiçeği virüsüdür. Önceki dönemlerde su çiçeği çıkaran kimselerin vücudunda yerleşen bu mikrop bünyenin zayıf düşmesi durumunda atağa geçmektedir. Zona hastalığının en büyük belirtisi ise, vücutta yüksek ateş ve deride kızarıklık olmaktadır. Zona vücutta genellikle karın ve sırt bölgelerinde meydana gelmektedir.

7)KURDEŞEN HASTALIĞI

Kurdeşen hastalığı,tüm vücutta yaygın bir şekilde görülmektedir. Cildin üzerinde meydana gelen kabarıklar ağırlıklı olarak belirli farklı ebatlarda ve kızarık döküntüler biçiminde oluşum göstermektedir. Kurdeşen hastalığının ortaya çıkış nedeni olarak, ilaçlar sebebiyle ve ev içerisindeki tozlardan ve hayvanlardan ötürü gösterilmektedir. Zona hastalığın belirtileri meydana geldiğinde kesinlikle hekim kontrolüne gidilmesi şarttır.

cilt hastalığı

8)İSİLİK HASTALIĞI

İsilik hastalığı, bebeklerde terlemenin fazla olması sebebiyle meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Ter bezleri sıcak havalardan ötürü ter bezi gözeneklerinin tıkanması sonucu kendini göstermektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise bebek bezlerinin sürekli değiştirilmesi lazım gelmektedir. Aynı zamanda bebeğin bol ve hava alan giysiler giydirilmesi gerekmektedir.

cilt hastalığı

9)MANTAR HATSALIĞI

Bulaşıcı bir cilt hastalığı niteliği taşıyan Mantar, aynı zamanda en çok rastlanılan bir sağlık problemidir. Ağırlıklı olarak ayak parmakları ile tırnaklarda meydana gelen mantar hastalığının en mühim belirtisi ise tahriş olmuş ve kaşınan bir deri yapısının meydana gelmesidir

10)BEHÇET HASTALIĞI

Behçet Hastalığı, hastalığın kendisini keşfeden bilim adamının adıyla anılmaktadır. Behçet hastalığının genel olarak ağızda çıkan yaralar eşliğinde kendini göstermektedir. Behçet Hastalığında aynı zamanda, kol ve benzeri kısımlarda yumuşak kırmızı şişlikler oluşum göstermektedir. Ağırlıklı olarak erkeklerde meydana gelen bu hastalığın ilerleme seyri 30'lu yaşlardan itibaren yavaşladığı aktarılmaktadır. İlaçla kontrol altına alınabilen Behçet hastalığı şayet ihmal edildiği takdirde ilerleyen dönemlerde eklem ve gözlerde kalıcı hasarlara sebebiyet verebilmektedir.

cilt hastalığı

11)SEDEF HASTALIĞI

Sedef Hastalığı, ciltte oluşum gösteren ve cilt değişikliği biçiminde meydana gelen bir deri hastalığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sedef hastalığı ağırlıklı olarak  el, ayak, diresek ve yüz bölgesinde oluşum göstermektedir. Hiçbir şekilde bulaşıcı bir hastalık olmayan Sedef hastalığının tedavisi şu anki dönemde ilaç, krem ya da lazer tedavi yöntemleri ile sağlanmaktadır. Öte yandan hayat standartlarını ve kişinin psikolojisini oldukça etkileyen bir hastalıktır. 

CİLT YANIKLARINA İYİ GELEN DOĞAL KREM

Günlük yaşantı içerisinde küçük bir dalgınlık veya bir kaza sonucu yanıklar oluşabilir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde vazelin, at kestanesi yağı, kantaron yağı, üzüm çekirdeği yağı ve nane yağı olan, yanıklar için çok özel krem tarifi verdi. Kunak, hazırlanan kremin cam bir kavanozda saklanmasını, yanık olan bölgede kullanılmasını önerdi.

YORUMLAR 1
  • ayşenur tatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bilgiler bence işime yaramaz deme elbet belki birgün kaşına çıkabilir. çok teşekürler bu özel bilgiler için...................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...