Demirhindinin hiç bilinmeyen 7 faydası! Hangi hastalıklardan korur?

Osmanlı mutfağından eksik olmayan demirhindi tam bir şifa deposu. Güçlü bir anti oksidan ve anti enflamatuar olmasının yanı sıra içerisinde E, B, C vitaminleri ve demir, fosfor, manganez ve diyet lifi barındıran Demirhindi birçok hastalıktan korumaktadır. İşte Ana vatanı Afrika olan demirhindi hakkında bilinmeyenler.

Demirhindinin hiç bilinmeyen 7 faydası! Hangi hastalıklardan korur?
Demirhindinin hiç bilinmeyen 7 faydası! Hangi hastalıklardan korur?
GİRİŞ 02.03.2019 12:23 GÜNCELLEME 02.03.2019 12:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şifa kaynağı olmasının yanı sıra, susuzluk giderici ve ferahlatıcı özelliği ile oruçlu günlerin en büyük destekçisi olan demirhindi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarının Hindistan’a kadar uzandığı dönemlerde keşfedilen ve sultanların vazgeçilmezi olan egzotik meyvedir. Özellikle ateş düşürme, kusma gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi sebebiyle birçok hastalıkta demirhindi suyu ya da meyvesi kullanılmaktadır. Peki demirhindi meyvesinin faydaları nelerdir? İşte demirhindinin besin değeri ve kullanım şekli.

 

 

İŞTE DEMİRHİNDİNİN EN ÖNEMLİ 7 FAYDASI

1. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.Lif içermesi sayesinde bağırsakların temizlenmesini destekler.

 

 

2. Susuzluğu gidermesi en yaygın faydaları arasındadır. Ayrıca vücuttaki sıvı oranını dengeleyerek böbreklerde taş ya da kum oluşumu da engeller.

3. Demirhindi ile ilgili çalışmalar, kan basıncını ve kolesterolü azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Demirhindideki  lif içeriğinin,  kolesterolün azalması ile bir ilgisi vardır  , çünkü fazla LDL kolesterolü damarlardan ve arterlerden ayırdığı bilinmektedir.

Demirhindi Faydaları

4. Hint hurması, mikrop karşıtı bazı içeriklere de sahiptir ve böylece hem bakteriler hem de virüsler ile savaşabilmektedir. Geçmişte sıtma, parazit enfeksiyonları, dizanteri ve hatta solunum yolları rahatsızlıkları için de kullanılmıştır.

5. Yağ oluşumunu azaltır, kilo vermeyi destekler. Karaciğerde yağlanmayı da azaltabileceği görülmüştür.

6. Çevresel etkilerden dolayı deforme olmuş sinir hücrelerindeki toksinleri azaltarak psikolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

7. İçeriğinde bulundurduğu C vitamini sayesinde kalbin korunmasına yardımcı olur. C vitamini bilindiği gibi kalp hastalıklarının giderilmesinde ve hücresel metabolizmanın sebep olduğu etkilerin azaltılmasını sağlayan bir antioksidandır.

KABIZLIĞA İYİ GELİYOR MU?

Kabızlık sorunu olanların da yararlanabileceği demirhindi kullanımı, özellikle bağırsakları çalıştırarak gaitayı yumuşatma özelliğine sahiptir. Sağlık açısından yararları saymakla bitmeyen demirhindi zararları konusunda elde edilen bir bulgu yoktur Ancak hamilelikte aşırı kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Demirhindi Kabızlığa İyi Geliyor Mu

Birçok kişinin şerbet olarak içtiği demirhindiyi bal ile tatlandırarak hakiki ve doğal bir içecek yapabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz farklı şekilde de kullanabilirsiniz. Özellikle şerbet şeklinde içilmesi yoğun şeker içeriği nedeniyle kilo almanıza neden olabilir. Bu yüzden kullanım konusunda dikkatli olmanız gerekecektir.

BESİN DEĞERİ

Demirhindi’nin besin değerleri, 100 gram için 239 kalori, 62.5 karbonhidrat, 2,80 protein, 5.10 gram da diyet lifi olmaktadır. Yani diyet için oldukça ideal bir besindir. Sağlıklı bir beslenme düzenine dahil edeceğiniz demirhindi ile doğal bir beslenme sürecini yönetirken, kilo vermeniz için de ideal bir alternatifi kullanabilirsiniz.

Lif oranı zengin olduğu için kilo vermek isteyenlerde tok tutucu özellik ve yağların yakımını hızlandırma etkisi vardır. Günden 1 litreden fazla içilmemesi tavsiye edilmektedir. Sadece içerek değil meyvelerini yiyerek de demirhindiden yararlanabilirsiniz.

Demirhindi Şerbeti

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 litre su

1 avuç kabukları kırılmış demirhindi

4 tarçın

5-6 karanfil

Kişniş tohumu

Yarım çay bardağı hurma şurubu

Yapılışı

Tüm malzemeleri suyun içine koyarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında iyice dinlendirin. Dilerseniz demirhindi şerbetini, içine limon dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Demirhindi meyvesinin inceltilmesi ve kan basıncını düşürücü etkisi bulunmaktadır.Bu sebepten ötürü kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler uzman bir doktor tarafından onay almadan bu meyveyi tüketmemeleri önerilmektedir.

Aşırı miktarda tüketilmesi durumunda en çok karaciğerde olmak üzere diğer organlara zarar vermektedir.Aşırı miktarda tüketilmesi halinde ölümle sonuçlanan durumlarda vardır.

Demirhindi Yan Etkileri

 

YORUMLAR 1
  • Dado 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok çekirdekli, ekşi olması yeme zevkini kaçırıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi