Kudret narının faydaları nelerdir? Kudret narı neye iyi gelir? Besin değeri...

Bir tıp mucizesi olarak anılan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor. İçerisindeki yoğun C vitamini sayesinde bağışıklığı da güçlendiriyor kanserden koruyor ve kadın hastalıklarını yok ediyor. Peki kudret narı nedir, kudret narı hangi hastalıklara iyi gelir, kudret narı nasıl tüketilir? İşte besin değeri...

Kudret narının faydaları nelerdir? Kudret narı neye iyi gelir? Besin değeri...
Kudret narının faydaları nelerdir? Kudret narı neye iyi gelir? Besin değeri...
GİRİŞ 12.03.2019 14:18 GÜNCELLEME 12.03.2019 14:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık açısından oldukça faydalı olan kudret narı adı gibi kendisi de kudretli bir meyve türüdür. Kudret narı, ya da bilinin bir diğer ismiyle "momordica" tropik bir bitkidir. Anavatanı Hindistan olan kudret narının pek çok hastalığa olumlu etkisi bulunmaktadır. Başta yanıklar ve sindirim sorunları olmak üzere Anadolu’da binlerce yıldır hastalıklara şifa olarak kullanılmaktadır. İşte kudret narının bilinmeyen tüm faydaları...

 

 

Kudret Narı Yararları

KUDRET NARININ FAYDALARI NELERDİR?

 

 

Kudret narı genellikle kabız ve sindirim sistemi problemlerinde kullanılır. Kudret narı bitkisini yine zeytinyağı ile karıştırıp aç karnına tüketmek kabızlığı birkaç saat içerisinde geçirmeye yardımcı olacaktır.

Reflü, gastrit, ülser gibi sindirim rahatsızlıklarında güvenle kullanılabilir. Yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Kudret narı şeker hastalarının mutlaka tüketmesi gereken meyvelerden biridir hatta belki de ilkidir. Kudret narının içerisinde bulunan maddelerin metobolizmadaki şekeri düzenlediği araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır.

İçeriğinde protein ve e vitamini bulunduğu için bağışıklık sitemini güçlendiriyor.

Antibiyotik özelliklere sahiptir. Tümör oluşumlarının büyümesini önler.

Hanımlarda çıkan vajinal yaralar için de kudret narı oldukça faydalıdır, yaraları giderici özelliği vardır.

Yaralar, egzama, çıban, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Kudret narı ile ilgili yapılan pek çok bilimsel çalışma, kudret narının HIV virüsünün olumsuz etkilerini baskıladığını göstermiştir. Bu çalışmanın sonucuna göre kudret narının olgunlaşmış meyvesinden ya da tohumundan çıkarılan bir protein HIV virüsü bulaşmış hücrelerdeki viral etkiyi azaltıyor.

Kudret Narı Besin Değeri

KUDRET NARININ BESİN DEĞERLERİ

100 gram kudret narı genel olarak;

- 30 kalori,
- 29 gram karbonhidrat,
- 3 gram protein,
- 69 gram yağ,
- 87 miligram A vitamini,
- 88 miligram C vitamini içeriyor.

KUDRET NARI NASIL KULLANILIR?

Kudret narı genellikle iki şekilde tüketilir: zeytinyağı ve bal ile karıştırarak. Yapacağınız bu kürleri, cam kavanoz içinde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Zeytinyağlı kudret narı: Bir adet kudret narının çekirdeklerini ayıklayarak cam kavanoz içine atın. Sonrasında kavanozun yarısına gelecek şekilde üzerine zeytinyağı ekleyin. Kudret narı, bu şekilde kısa bir süre sonra zeytinyağı için erimeye başlayacaktır. Bu şekilde hazırladığınız kudret narı kürünü, yemeklerden önce bir kaşık yiyerek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yanıklar ve yaralar içinde merhem gibi faydalanabilirsiniz.

Ballı kudret narı: Kudret narının çekirdeklerini ayıkladıktan sonra püre haline gelene kadar iyice ezin. Bu şekilde kavanoz içine koyduktan sonra üzerine yarım kavanoz kadar bal ekleyin. Bu şekilde bir süre bekletin. Sonrasında ise sabahları aç karnına bir kaşık tüketebilirsiniz.

Sonbaharda olgunlaşmış bir kudret narı ezilerek sade bir şekilde ya da balla karıştırılarak tüketilebilir. Kavuniçi- turuncu rengini alan kudret narı ezilir, üzerine bal eklenip sabahları 1 yemek kaşığı tüketilir. 

Kudret Narı Yan Etkisi

KUDRET NARININ YAN ETKİLERİ

Hamilelik döneminde kudret narı tüketiminin kanamaya ya da düşüğe sebep olabileceği şeklinde görüşler de bulunuyor. Herhangi bir hastalığı olan, bir hastalık tedavisi gören, ilaç kullanan kişiler kudret narı tüketmede önce doktora danışmalılar. Kudret narı, karaciğer sağlığı için faydalı bir bitkidir. Ancak günde 1 tatlı kaşığından fazla kudret narı macunu tüketimi karaciğer için sakıncalı olabilir.

YORUMLAR 4
  • Nuray 3 yıl önce Şikayet Et
    Kudren narini 5 sene once aktardan zeytinyagli kavanozda aldim ogunden beri buzdolabinda duruyor atmam gerekirmi kullanilirmi
    Cevapla
  • Ali karademir 4 yıl önce Şikayet Et
    Macunu kudret nari nin kabuklarindanmi yapiliyor yoksa icindeki meyvesindenmi bilen varsa yardimci olursaniz sevinirim .
    Cevapla
  • mehmet mucan 4 yıl önce Şikayet Et
    şükür ben faydasını gördüm kaç senedir yapıyorum.çekirdeğini çıkarın kalan kısmını zeytinyağı veya balla yarı yarıya olacak şekilde karıştırın bir kaç gün sonra aç karına günde 1 tatlı kaşığı 1 ay kullanın sonra ara verin..yüce mevladan şifalar diliyorum herkese
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarıyla daha çok mide hastalıkları için kullanılıyor,saf zentinyağına konulup bekletiliyor ve tüketiliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...