Kudret narını bal ile karıştırıp tüketirseniz...

Ülkemizde sadece en sıcak bölgelerde yetişen kudret narı, Afrika ve Asya'nın tropik bölgelerinde bolca yetiştiriliyor. Şifasıyla son yıllarda nam salan ancak çok fazla bilinmeyen kudret narını uzmanlar bal ile beraber tüketildiğinde inanılmaz faydalı besin olacağını açıkladı. Peki kudret narını balla karıştırıp tüketirseniz ne olur? Faydaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim...

Kudret narını bal ile karıştırıp tüketirseniz...
Kudret narını bal ile karıştırıp tüketirseniz...
GİRİŞ 26.07.2019 16:36 GÜNCELLEME 26.07.2019 16:36

Kudret narı;  en eski şifalı bitkilerden biridir. Bol su ve güneş sağlandığında saksıda bile yetişebilen kudret narı ilaç sanayisinde kullanılır. Çoğunlukla tropikal bölgelerinde yetişen kudret narında başta A Vitamini olmak üzere, B1, B2, ve C vitaminleri yanında Demir, Kalsiyum, Fosfor, Bakır ve Potasyum bulunur. Kandaki şekeri düzenlemeden karaciğeri temizlemeye kadar birçok hastalığa iyi gelen kudret narı yapılan araştırmalara göre kadınların kısırlık tedavilerinde de oldukça başarılı bir üründür. 

 

 

kudret narının faydaları

Eğer kudret narından faydalanmak istiyorsanız balla karıştırarak tüketebilirsiniz. Alternatif tıpta kullanılan bu yöntem mide ve bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Ayrıca aktarcıdan almak istemeyenler evde kolayca hazırlayabilir. Kabakgiller ailesine ait kudret narı insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. 

 

 

kudret narının ballı karışımı

KUDRET NARINI BALLA KARIŞTIRIRSANIZ...

10 tane kudret narının çekirdeklerini çıkartıp geri kalan kısmını blendırdan geçirin içerisine bir su bardağı zeytin yağı ve bir su bardağı bal ekleyerek iyice karıştırın bir kavanoza koyup buzdolabında bekletin. Ertesi gün kullanmaya başlayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'