Hamilelik belirtileri ilk olarak ne zaman başlar: Gebelik süreci tüm belirtiler

Hamilelik, ilk haftalardan itibaren kadınların vücudunda pek çok semptomlarla beraber kendini gösteren birtakım farklılıklar şeklinde özetlenebilir. Hamilelik belirtileri, evlat sahibi olmayı planlayarak annelik duygusunu tatmak isteyen kadınların merak ettiği konuların başını çekmektedir. İşte, anne adaylarını yakından ilgilendirecek bilgileri içeren gebelikte ilk hafta belirtilerini sizin için derledik.

Hamilelik belirtileri ilk olarak ne zaman başlar: Gebelik süreci tüm belirtiler
Hamilelik belirtileri ilk olarak ne zaman başlar: Gebelik süreci tüm belirtiler
GİRİŞ 18.11.2019 16:44 GÜNCELLEME 18.11.2019 16:44

Hamilelik belirtileri, kadınların bedeninde belirli bir zaman dilimi içerisindeki aşama aşama meydana gelen değişiklikler olarak tanımlanabilir. Ancak şunun da unutulmaması gerekir ki, her gebe kadının gördüğü belirtiler birbiriyle farklılık gösterebilmekte ve hatta hamileliğin ilk süreçlerinde hiçbir semptomla karşılaşmayabilmektedir. Evladını kucağına alma hayali kuran anne adaylarının yaptıracağı gebelik testinde şayet kanındaki Beta HCG adı verilen hormonunun var olduğunun ve yükseldiğinin tespit edilmesi gebe hamile olduğunun bir göstergesidir. İşte, çocuk sahibi olmak ve evladını sağlıkla doğurup büyütmek için can atan anne adaylarının yakın mercek altına aldığı gebelikte ilk hafta belirtileri...

HAMİLELİK BELİRTİLERİ İLK OLARAK NE ZAMAN GÖRÜLMEYE BAŞLAR?

Gebelik belirtilerinin ilk olarak ne zaman görülmeye başlayacağı konusunda kesin bir zaman dilimi bulunmamaktadır, çünkü kimi kadınlarda hamile olduktan sonraki birkaç hafta içerisinde etkilerini iyiden iyiye hissettirirken bazılarında birkaç ay herhangi bir değişiklik göstermeyebilir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra kadınlarda son regl (adet) dönemi gebelikte ilk hafta olarak bilinmektedir. Anne adaylarının doğum gerçekleştireceği tarih, son adet (regl) döneminin ilk günü baz alınarak hesapla işlemi yapılmaktadır.

hamilelik belirtileri

 

 

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR? GEBELİKTE İLK HAFTA BELİRTİLERİ...

- Baş Dönmesi: Hiç şüphesiz henüz hamileliğin ilk haftalarında en sık belirtiler arasında baş dönmesi yer almaktadır. Gebelik sürecinde baş dönme şikayetinin kendini göstermesinin sebebi de rahimde meydana gelen baskı ile beraber yeterli ölçüde kanın pompalanmayışı yüzündendir.

- Sık İdrara Çıkma: Gebelikte ilk hafta belirtileri içinde sık idrara çıkma hali de bulunmaktadır, bunun nedeni ise vücut hamilelik dönemine girdiğinde çok daha fazla sıvı üretme ihtiyacı hisseder. Hal böyle olunca mesane bölgesinin normalden çok faaliyette bulunmasına zemin hazırlamaktadır. Aynı zamanda idrar renginde görülen koyulaşma da gebeliğin ilk belirtileri arasındadır.

- Koku Hassasiyetinin Artması: Hamileliğin belirtilerinde gerek kokulara gerekse yiyecek yahut içeceklere karşı hassasiyet durumunun oluşum gösterdiği bilinmektedir. Eskisinden çok daha fazla koku almaya başladığınızı ve en ufak bir kokudan bile ciddi anlamda etkilenip burnunuzdaki keskinliği hissedebilirsiniz.

- Adet Tarihinin Gecikmesi: Hamileliğe işaret eden eden en önemli belirtilerden biri de adet (regl) tarihinde gecikme durumuyla karşı karşıya kalınmasıdır. Fakat şu nokta da dikkate alınmalıdır ki her adet (regl) tarihinde görülen gecikme hamileliğin göstergesi olmamaktadır. Çünkü kadınlarda görülen çeşitli hastalıklar da adet gecikmesi şikayetine neden olabilmektedir.

- Kanama veya Akıntı: Bir kadın gebeliğinin ilk haftasında kanama ya da akıntı probleminden yakınmaktadır, ancak şöyle bir kıstas vardır ki hamile kadınlardaki ''kanama'' normal adet (regl) dönemindeki kanama gibi gerçekleşmeyip ufak lekelenme belirtileri ile birlikte meydana gelmektedir.

- Duygu Durumunda Değişiklik: Hamilelik süreci içerisinde kadınların hormonal yapısında birtakım farklılıklar oluşum göstermektedir. Buna örnek verilecek olursa hamileliğin ilk haftalarından itibaren kolayca ve bazen de sebepsizce bir anda öfkelenme, üzülme ya da sevinme gibi duygusal değişikliklerle karşılaşılması söz konusu olmaktadır.

- Göğüste Hassasiyet ve Ağrı: Hamilelik belirtileri içerisinde göğüs bölgesinde meydana gelen ağrı - hassasiyet sorunu, göğüs ucunun renginde gözle görülür bir şekilde koyuluğun görülmeye başlanması ve son olarak göğüslerin üzerinde bulunan damarların eskiye göre çok daha belirgin bir biçimde ortaya çıkması gebelikte karşılaşılan belirtiler içerisindedir.

- Halsizlik ve Uyku: Gebe kalan kadının hormonlarının yapısında çeşitli değişikliklerin ortaya çıkmasıyla birlikte, sıklıkla halsiz kalma ve uyku halinin var olmaya başladığı da görülmektedir. Gebelik belirtileri içerisinde görülen halsizlik ve uyku problemi, bilhassa hamilelik evresinin ilk dört ayında yaygın bir şekilde kendini göstermektedir.

- Mide Bulantısı ve Kusma: Gebelikte ilk hafta belirtilerinden biri olan mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler, bazı kadınlarda hamileliğin son dönemlerine doğru da meydana gelebilmektedir. Hamile olan kadınlarda sıklıkla sabah uykudan uyandıktan sonra östrojen, progesteron ve prolaktin gibi hormonların salgılanmaya başlaması nedeniyle mide bulantısı ve kusma belirtileri ortaya çıkmaktadır.

- Aş Erme: Bir başka hamilelik belirtisi olan aş erme, büyük bir sıklıkta hamileliğin ilk üç ayında oluşum göstermektedir. Fakat, gebe kalan kadınların tamamında bu belirti kendini göstermeyebilir ve bununla birlikte aş erme çok fazla devam etmeden sona ermektedir.

-Kramplar: Tıpkı adet (regl) döneminde karşılaştığınız krampların bir benzerini de gebeliğin ilk haftalarında yaşayabilirsiniz. En sık görülen hamilelik belirtilerinden krampların meydana gelmesinin nedeni ise, karnınızda gelişimini tamamlayacak bebeğiniz için rahminizin genişlemeye başlamasına bağlı olarak kramplarla karşılaşmak mümkündür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak