Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarını tedavi eden doğal kürler...

Kadınların en çok şikayet ettiği göz altı morlukları kişinin kendini ihmal etmesiyle oluşmaktadır. Düzenli beslenme, günlük bakım ve yeteri kadar dinlenildiği takdirde kendiliğinden geçmektedir. Doğal yöntemlerle çözümü olan göz altı morluklarının nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarını tedavi eden doğal kürler...
Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarını tedavi eden doğal kürler...
GİRİŞ 16.12.2020 09:36 GÜNCELLEME 16.12.2020 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Göz altı morlukları, çoğu zaman yorgunluktan ve uykusuzluktan kaynaklanan koyu renkli halkalardır. Göz çevresinde oluşan koyu halkalar ciddi bir hastalığın habercisi değildir. Sadece kişiyi rahatsız ederek görüntüsünden endişe etmesine neden olur. Fakat bu morlukların vücudun bazı durumlara sinyal verdiği uyarılar olarak kabul edebiliriz. Aşırı kahve ve sigara tüketiminden kaynaklandığı için beslenme ve alışkanlıkların gözden geçirilmesiyle ortadan kalkabilir. Düzenli ve kaliteli bir uyku göz çevresinde oluşan morlukların geçmesini sağlayabilmektedir. Morlukların geçmesi için bazı doğal çözümler vardır, bunlar denenip tedavi edilmeye çalışılır. Ancak; göz altı morlukları bazı kişilerde genetik sebeplerden kaynaklı olabilir. Böyle durumlarda ise ancak biz uzmandan yarım alarak tedaviye devam edilebilir. 

GÖZ ALTI MORLUKLARINA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Çok yaygın olan nedeni düzensiz beslenme ve yeteri kadar dinlenmemedir. Sayacağımız nedenlere dikkat edildiği takdirde morlukların geçmesi ve daha sağlıklı bir görüntü elde etmek mümkün olacaktır. Göz altı morluklarının genel nedenleri şöyledir:

- Uykusuzluk: Günde 7 saat uyuyarak dinlenmeli, yeteri kadar uyumamak göz altı morlukları dışında ciltte solgunluk verir.  Bu da kişide hasta bir izlenim vermektedir. Az uyumak, göz altı morluklarına neden olurken çok uyumak da aynı sonuca neden olabilir. O yüzden önemli olan yeterli miktarda uyumaktır. 

- Dengesiz Beslenme: Sağlıklı ve yetersiz beslenme de göz altı morluklarına neden olmaktadır. Özellikle kanserojen içerek ve yiyeceklerin tüketilmesi, kişinin sağlığı yanında görüntüsünü de bozmaktadır. 

- Sigara ve Alkol: Aşırı sigara içen ve alkol tüketen kişilerin zamanla cildinde sigara ve alkolde bulunan zararlı maddelerden kaynaklı çökme, kararma ve lekelenmeler meydana gelmektedir.
- Yaş: Yaşın ilerlemesinden kaynaklanan derinin incelmesi ve hassaslaşması morlukların oluşmasına neden olmaktadır.

- Genetik Faktörler: Ailede eğer göz altı morluğu ve halkaları olan kişiler varsa bu durum diğer aile üyelerine de sirayet edebilir. Bu nedenden kaynaklanan göz altı morlukları doğal yöntemlere cevap vermeyebilir. Ancak tıbbi bir müdahale ile çözüm bulmak mümkündür.

GÖZ ALTI MORLUKLARINA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Altında bir hastalığı barındırmayan ve ciddi sonuçlara neden olmayan göz altı morlukları günlük yaşamımızda kendimizi ve sağlığımızı ihmal etmekten kaynaklı meydana gelmektedir. Özellikle beslenme alışkanlıklarına ve uyku düzenine dikkat eden kişilerde iyileştiği görülmektedir. Göz altı morluklarının geçmesini ağlayacak doğal yöntemler şunlardır: 

1) Patates: İçerdiği potasyum, nişasta ve birçok vitaminlerle göz altında oluşan morluklara iyi gelmektedir. Cildi aydınlatarak gözenekleri temizleyen patates maskesi için sadece dilimlenmiş patateslerin 5-10 dakika kadar gözde bekletilmesi yeterlidir.

2) Buz: Sabah uyanınca 1-2 adet buzu ince bir beze sararak 3-5 dakika kadar göz çevresinde gezdirilir. Buz direkt olarak yüze uygulandığında tahriş edebilir, bu yüzden muhakkak ince bir bez parçasına sarılarak uygulanmalıdır.

3) Salatalık: Göz altı torbalarının ve morluklarının en yaygın tedavi yöntemi salatalıktır. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde morlukları geçirdiği gibi göz çevresinde oluşan kaz ayaklarını da önlemektedir.

4) Çay Poşeti: Soğuk çay poşeti göz çevresinde 10-15 dakika kadar bekletildiğinde kan dolaşımını hızlandırarak daha dinç bir görüntü sağlar. Siyah veya yeşil çay poşetiyle uygulanabilir. İşlem tamamlandıktan sonra soğuk su ile durulanır.

5) Gül Suyu: Doğal gül suyunu temiz bir pamuğa döktükten sonra göz çevresi temizlenir. Bu uygulamayla ölü hücrelerden arınır ve canlılık verir.

6) Elma Kabukları: Elma kabukları soyulup göz altında bekletildiğinde morlukların giderilmesini sağlayarak canlılık verir. Ayrıca elma suyunu temiz bir pamuğa sıkarak yüz temizlemek de gözenekleri açan doğal bir tonik işlevi görmektedir. 

YORUMLAR 1
  • Elif 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben patatesi yaptım gözümün altı kıp kırmızı oldu neden ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu