Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Aronya meyvesi, sağlığa olan faydalarının keşfedilmesinin ardından bakanlık kontrolünde yetiştirilmeye başlayan Kuzey Amerika kökenli bir bitkidir. Çiftliklerde yetiştirilen aronya meyvesi, ilaç ve kozmetik sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır. Ülkemizin her bölgesinde yetişme potansiyeli olan aronya, meyveler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olduğundan birçok hastalığa karşı vücut direncini arttırmaktadır. Peki aronya nasıl kullanılır? İşte aronyanın sağlığa olan faydaları...

Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?
Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 25.08.2022 12:45 GÜNCELLEME 25.08.2022 12:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aronya meyvesi, süper meyve olarak bilinen ve son yıllarda sağlığa olan faydaları keşfedildikçe yaygın olarak kullanılmaya başlayan Amerika kökenli bir meyvedir. Ana vatanı Kuzey Amerika ve Rusya olan bu meyve Kızılderililer tarafından hastalıklara karşı vücut dirençlerini kuvvetlendirmek ve soğuk algınlığına karşı korunmak için kullandıkları bilinmektedir. Farklı birçok hastalığa karşı iyileştirici etkisi olduğundan Tarım Bakanlığının tüm Anadolu’da yaygın olarak yetiştirilmesine teşvik etme amacıyla ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudun kansere olan direncini yükselten aronya aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. 

Adaçayı faydaları nelerdir? Covid-19'a karşı ebegümeci ve adaçayı gargarası nasıl hazırlanır?Adaçayı faydaları nelerdir? Covid-19'a karşı ebegümeci ve adaçayı gargarası nasıl hazırlanır?

Aronya Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme, besin değerleri açısından yüksek, vitamin ve mineral içeren besinlerin tüketilmesine dikkat edilmeye başlanmıştır. Yediğine ve içtiğine dikkat eden ve her geçen gün büyüyen bir kitle oluşmaktadır. Özellikle kanserojen madde ve katkı maddesi içeren besinlerden uzak duran, daha çok doğal üretilen ve antioksidan içeren ve besin değeri yüksek gıdalar tüketilmeye başlanmıştır. Aronya meyvesinin de sağlığa olan faydalarının keşfedilmesiyle birlikte de son günlerde iyiden iyiye üretimi ve tüketimi artmıştır. Aronya meyvesi, çok güçlü bir antioksidan, C vitamini ve kalsiyum deposudur. Çeşitli hastalıklara faydası olan aronya meyvesinin genel olarak faydaları şöyledir:

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?

  • En önemli ve hayati özelliği kanser hücreleriyle olan savaşıdır. Özellikle Bağırsak tümörü, beyin tümörleri, pankreas ve mesane kanserlerine karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. 

  • En etkili antioksidan içeren meyve olma özelliğinden dolayı insan sağlığının korunmasında çok önemli bir yer almaktadır. 

  • Yüksek kolesterolü düşürür. 

  • Kalp krizi riskini azaltır.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardımı olur.

  • Diyabet hastalarının ölçülü miktarda kullanmaları takdirde kan şekerini normal seviyesine getirmeye yardımcı olur.

  • Taze meyve, kuru meyve ya da meyve suyu olarak tüketilebilen aronya meyvesi, düzenli tüketildiğinde yaşlanmayı geciktirdiği de tespit edilmiştir. 

Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen kekik çayı hangi hastalıklara iyi gelir?Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen kekik çayı hangi hastalıklara iyi gelir?

Aronya Meyvesi Nasıl Yenir?

Tarım Bakanlığının açıklamasına göre ülkemizde neredeyse her yerde yetişebilen meyve, fidanları ekildikten yaklaşık 2 yıl kadar sonra meyve vermeye başlamaktadır.Uzun süre buzdolabında uzun süre muhafaza edilebilir ve taze olarak tüketilebilir. Taze olarak tüketmenin dışında çayı, meyve suyu ve kuru meyve olarak da yenilebilir. Farklı şekillerde olsa da düzenli tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Aronya Çayı: 1 kaşık çay için yaklaşık 1 kilo aronya meyvesi kullanıldığından fiyatı biraz pahalıdır ve aronya çayını evde yapmak pek mümkün değildir.  

Aronya 2022 Fyatı?

Her türlü kanser oluşumuna karşı en etkili doğal tedavi yöntemlerindendir. Yetiştirildiğinde taze meyve olarak alınıp tüketilebilen aronyanın kilosu yaklaşık 50-70 TL arasındadır. 

YORUMLAR 11
  • Mehmet Kandemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu meyveye bire bir benzeyen yüzlerce zehirli bitki var.. Tehlikeli olabilir.. Doğadan bilinçli insanların toplaması lazım...
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    anavatanı nasıl amerika rusya oluyormuş anlamadım?. çocukluğumuzdan dedemizin zamanından, belki daha önceleri de vardı bu bitki, hemde hemen her yerde var bu bitkiden,
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç esas dikkat edilmesi konu anlatılmamış. Esas önemli olan iyice ermiş olanlarından faydalanılmalı, aksi taktirde hiç abartısız zehirli bir meyve bu. Yani meyveleri kesinlikle iyice ermiş olacak, yeşilimsi ise kesinlikleü ağıza konulmamalı! Şakasını bile yapmayın. Danimarkada çok iyi bilinen bir bitki türü
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bunun da cılkını çıkartırız.
    Cevapla
  • burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    hikaye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi