Koronavirüs hastalıktan 5 hafta sonra da yaşayabilir

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. 14 gün kuluçka süresinde rağmen bazı hastalarda virüsün 37 güne kadar yaşadığı tespit edildi.

Koronavirüs hastalıktan 5 hafta sonra da yaşayabilir
Koronavirüs hastalıktan 5 hafta sonra da yaşayabilir
GİRİŞ 16.03.2020 13:03 GÜNCELLEME 16.03.2020 13:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lancet isimli tıp dergisinde yayınlanan makaleye göre, salgının ne kadar ciddi olabileceğinin bir belirtisi olarak Çin'deki doktorlar, virüsün RNA’sının enfekte olup hayatta kalanlardan bazılarında 37 gün sonra bile yaşadığını tespit ettiler. Çin Tıp Bilimleri Akademisi, bu bulguların tedavi süresi boyunca hem hasta izolasyonu hem de rehberlik için önemli sonuçları olduğunu bildirdi. Uluslararası toplumda hala virüsün yayılmasını önlemek için kuluçka suresi 14 gündür. Ancak insanlar semptomlar kaybolduktan sonra da bünyelerinde virüs kalma ihtimali olduğundan istemeden de olsa Karantina sonrasında virüsü çoğaltabilirler.

 

Çinli bilim adamları SARS hastalarının sadece üçte birinin 4 haftadan sonra virüsü solunum yollarında hala tuttuklarını tespit etmişlerdi. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüs, geçen yılın sonundan bu zamana kadar yaklaşık 125000 kişiye bulaştı ve 118 ülkeye yayıldı.

YORUMLAR 5
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla bu korona ile ilgili bilgi kirliliğinden bıktık. Hükümet yetkililerinin açıklamaları hariç,kimseye itibar etmemek lazım
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere abd çin 3 lü şer ittifakı biketek cikardilar bunu
    Cevapla
  • Maalesef 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef 14 gün yetersiz bir süre. İllaha ki bir tane virüs 30 gün yaşayacak ve yayılmaya devam edecek. Neden bunlar oluyor? Bir sebebe mi bağlamalıyız? Evrimin normal akışından mı yoksa? Yada imtihan eşiklerinden birisinde miyiz? Geçen yılları birbirimizle didişerek kötü geçirmemizin dünyaca geri kalmışlığımızın faturası mı bu?
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    neyse ney ya bırakın şimdi kadercilik oynamayı, işinize gücünüze bakın, devletimiz ne diyorsa onu yapın. bizene kimene neyin sonucu olup olmadığının.. bunu biz kıt aklımızla yorumlayamayız. şuan bir hastalık var ve bununla mücadele etmeliyiz. Allah bizden bunu ister. amacımız bu mücadeleyi kazanmak.
    Cevapla
  • MadeInTurkia 4 yıl önce Şikayet Et
    Evrim diye bir şey yok. Bütün mutasyonlar belirli bir plan çerçevesinde gerçekleşiyor. Sonuçta ilahî plan işlemeye ve kıyamet saati de geri sayımına devam ediyor. Bu virüsten sonra benim tahminim insanların ortalama ömürleri azalacak ve insanoğlu ömür uzatma ve ölümsüzlük ile ilgili çalışmalarına ağırlık verecektir. Gerçekte ne olacağını ancak kâinatın yegane yaratıcısı bilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...