Kakaolu Islak Kek yapımı: Tadına doyum olmayan Çikolatalı Islak Kek tarifi! Nefis, lezzetli...

Çikolata tutkunlarına özel içerisinde bol kakao barındıran ve yedikçe tekrar yeme isteği uyandıran Islak Kek yapımı için gerekli malzemelerin listesini hazırladık. Pastane lezzetini aratmayarak tam bir lezzet şöleni sunacak Çikolatalı Islak Kek nasıl yapılır? Damaklarda eşi benzeri olmayan bir tat bırakacak Kakaolu Islak Kek'in püf noktaları nelerdir? Tatlı lezzetini doruk noktasına taşıyan Kakaolu Islak Kek tarifi!

Kakaolu Islak Kek yapımı: Tadına doyum olmayan Çikolatalı Islak Kek tarifi! Nefis, lezzetli...
Kakaolu Islak Kek yapımı: Tadına doyum olmayan Çikolatalı Islak Kek tarifi! Nefis, lezzetli...
GİRİŞ 04.05.2020 14:42 GÜNCELLEME 04.05.2020 14:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kakaolu Islak Kek yapımı tarifi için ilk olarak 2 adet yumurtanın sarısını ve akını ayırarak hazırlıklara başlayın. Beraberinde elde ettiğiniz yumurta aklarını kar haline gelinceye dek çırpma işlemi uygulayın ve tamamlandıktan sonra bir kenara alın. Çikolatalı Islak Kek'in hazırlanışında bir diğer aşama ise, tencerenin içerisine malzeme listesinde yer alan margarin, toz şeker, süt ve kakaoyu ilave edip ocağa alın. Bir taşım kaynamasının ardından ocağınızın altını kapatın. Sonrasında da karışımınızdan bir çay bardağı kadarını kenara ayırın. Kakaolu Islak Kek'in yapılışı için bir sonraki süreçte de, kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp bir güzel karıştırmaya koyulun.

 

 

Akabinde yumurta aklarını söndürmeden, tahta kaşık yardımı ile alttan yukarı olacak şekilde alıp hamurunuza katın. Hazırlamış olduğunuz Kakaolu Islak Kek hamurunu, iyice yağlayıp unladığınız orta boy yuvarlak kalıba eklemeye başlayın. Öncesinde ısıtmış olduğunuz 150 derecelik fırın ölçüsünde yarım saat boyunca pişirin. Yaklaşık on dakika kadar bekletmenizin ardından ayırdığınız sıvı karışımı üstüne ilave edin. Çikolatayı benmari usülü erittikten sonra yağlı bir kağıdın üzerine ince tabaka şeklinde yayın. Soğumasıyla beraber arzu ettiğiniz büyüklükteki parçalara ayırın. Çikolatalı Islak Kek yapımı tarifinin içerisinde bulunan üzümleri pudra şekerine bulayın. Son olarak çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış bademle kekinizi süsleyerek ikram edebilirsiniz.

NOT: 

 

 

Kakaolu Islak Kek'in hamurunu hazırlarken, içerisine 4 ila 5 çorba kaşığı ölçüsünde kıyılmış badem ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak bir kıvamda Çikolatalı Islak Kek hazırlamak isterseniz, üstüne döktüğünüz bir çay bardağı kremayı istediğiniz ölçüde artırabilirsiniz. Afiyet Olsun...

ÇİKOLATALI ISLAK KEK YAPIMI TARİFİ İÇİN MALZEME LİSTESİ!

*3 çorba kaşığı margarin,

*3 çorba kaşığı kakao,

*2 adet yumurta,

*1 paket kabartma tozu,

*1 paket vanilya,

*1 su bardağı toz şeker,

*1 su bardağı un.

KAKAOLU ISLAK KEK'İ SÜSLEMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER...

-8 ila 10 adet siyah üzün tanesi,

-1 çorba kaşığı pudra şekeri,

-40 gram bitter çikolata,

-2 çorba kaşığı kıyılmış badem.

YORUMLAR 2
  • Kalender 3 yıl önce Şikayet Et
    Süt ne kadar yazılmamış
    Cevapla
  • davetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İftar sofrasında bunun ne işi olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan