Remdesivir nedir? Remdesivir corona virüs tedavisinde etkili mi?

Corona virüs tedavisi ve aşısı için birçok klinik çalışma devam etmektedir. Özellikle aşı için yapılan çalışmalar uzun süredir devam ederken daha önce virüs kaynaklı hastalıkları tedavi eden remdesivirin corona virüs tedavisinde etkili olabileceği tezi sunulmuştur. İşte remdesivir ilacının corona virüs tedavisinde etkileri...

Remdesivir nedir? Remdesivir corona virüs tedavisinde etkili mi?
Remdesivir nedir? Remdesivir corona virüs tedavisinde etkili mi?
GİRİŞ 07.05.2020 12:26 GÜNCELLEME 07.05.2020 12:31

Her gün binlerce kişinin ölmesine neden olan corona virüs salgınına karşı ilaç ve aşı tedavisi için çeşitli klinik çalışmalar uzun süredir yapılmaktadır. Ancak yapılan son çalışmalarda antiviral bir etkiye sahip olduğu düşünülen remdesivir, corona virüs tedavilerinde etkili olabileceği düşünülmektedir. Özellikle Corona virüsten önce Sars Cov 3 ve Mers Cov hastalıklarına karşı uygulanan tedavilerde etkili olduğu görülen remdesivir, corona virüse karşı da etkili olabileceği düşünülmektedir. Güçlü bir antiviral etkiye sahip olan ilaç, Covid 19’u da durdurabileceği ihtimali göz önüne alınarak araştırmalara başlanmıştır. 

REMDESİVİR CORONA VİRÜS TEDAVİSİNDE ETKİLİ Mİ?

Dünya Sağlık Örgütünün Remdesivir ile ilgili açıklamasının ardından ilaç herkes tarafından aranmaya ve araştırılmaya başlanmıştır. Özellikle daha önceki yıllarda Sar ve Mers virüslerinin tedavisinde işe yaraması Covid 19’a karşı da etkili bir ilaç olabileceğini düşündürmüş ve insanları umutlandırmıştır.

Amerika'da Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünde yapılan açıklamaya göre remdesivirin Covid 19 tedavisinde net etkileri olabileceği söylenmektedir. Bulaşıcı Hastalıklar Enstisü Başkanı Fauci: 'Veriler remdesivirin iyileşme süresi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor, ilacın virüsü engelleyebildiğini kanıtladığını' söyledi. Ancak şu an araştırmalar ve deneyler yapılmaya devam ettiği için corona virüse karşı etkili bir ilaç olup olmadığı kesin değildir. Farklı semptomlar ve etkiler de doğurabileceğinden araştırmalar devam etmektedir. Antiviral etkiye sahip ilaç, geçmiş zamanda virüs kaynaklı birçok hastalığı tedavi ettiği için herkesin umutlanmasına neden olmuştur. Ancak corona virüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları hala devam ettiğinden dolayı uzmanların konuyla ilgili net bir açıklaması bulunmamaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi