Evdeki böceklerden kurtulmanın yolları | Doğal böcek ilacı nasıl yapılır: İmdadınıza yetişecek!

Evin içerisinde aklınıza bile gelmeyecek pek çok noktaya konumlanarak rahatsızlık duymanıza davetiye çıkaran böceklerden kurtulmanın doğal yollarından faydalanabilirsiniz. Kimyasal yöntemlere başvurmaya gerek kalmaksızın sürü halinde gezen böceklerden nasıl kurtulurum, onlara hiçbir şekilde zarar vermeden evinizden uzaklaştırmak için kesin ve etkili çözüm önerileri nelerdir?

Evdeki böceklerden kurtulmanın yolları | Doğal böcek ilacı nasıl yapılır: İmdadınıza yetişecek!
Evdeki böceklerden kurtulmanın yolları | Doğal böcek ilacı nasıl yapılır: İmdadınıza yetişecek!
GİRİŞ 08.06.2020 23:47 GÜNCELLEME 08.06.2020 23:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilhassa yaz mevsiminin gelip çatmasıyla beraber evinizde görülme sıklığı bir hayli artarak onlarla baş etmenin türlü yöntemlerini aramaya koyulduğunuz böceklerden kurtulmanın doğal yollarından yararlanabilirsiniz. Evinizi istila eden böcekleri öldürmeden yok etmek için; acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bunları evinizde ulaştığı noktalara, eşiklere, kuytu kenar alanlara ve süpürgelikleri sizin için sıraladığımız malzemeleri koyarak böceklerden kurtulabilirsiniz. 

Özellikle mutfakta yere düşmüş ekmek kırıntıları, şeker tozu, yiyecek artıkları böceklerin üremesi ve beslenmesini sağladığı için hijyen kurallarına özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Böcek sürüsünü kaçırmak için, tütünü suyla karıştırarak hazırlayacağınız spreyi evinize sıkabilir yahut limon suyu ya da beyaz sirke yardımıyla evinizin temizliğini sağlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra sedir yağı ve su karışımını, evinizdeki bütün köşelere ve çatlaklara dökmek ya da lavanta yağından elde edilecek bir oda kokusunu düzenli olarak eve sıkmak kesin ve etkili bir çözüm önerisidir.

Evinizdeki bakliyat veya meyve/sebze gibi açık besinlerin üstünün kapalı tutulması ya da bunların saklama kaplarına yerleştirilmesiyle beraber evin temizliğine gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi, böcek türlerinin evinizden uzaklaştırılmasına ciddi katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda böceklerden nasıl kurtulurum? sorusuna yanıt arayanlar için; limon yağı, nane esansı gibi maddeler yaşadığınız sorunla alakalı size önemli ölçüde destek verecektir.

BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN DOĞAL BÖCEK İLACI TARİFİ:

Yalnızca doğal malzemelerden elde edilecek bu karışımın bileşiminde bulunan esanslar, evinize giren böcekleri rahatsız ederek kaçmalarına zemin hazırlar. Fakat şunun da unutulmaması gerekir ki, esanslar genellikle uçucu yağlar barındırdığından, kokular her zaman kalıcılığını sürdüremez. Bu nedenle düzenli olarak uygulanması lazım gelmektedir.

Doğal Böcek İlacı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

-1 su bardağı elma sirkesi

-1 su bardağı su

-5 damla okaliptüs yağı

-5 damla nane yağı

-5 damla lavanta yağı

Doğal Böcek İlacı Nasıl Hazırlanır?

Malzeme listesinde bulunanları spreyli herhangi bir şişe içerisinde karıştırın; oturduğunuz alanlara, pencere ve kapı önlerine sıkın. Hazırladığınız doğal böcek ilacı karışımı %100 doğal olması sayesinde sivrisinek ya da ısıran diğer canlıları uzaklaştırmak için çok az miktarlarda kollarınıza ve bacaklarınıza da sıkabilirsiniz. Lakin, uçucu yağlar kimi cilt yapısında alerjik reaksiyon göstereceğinden ötürü ilk etapta cildinizin çok küçük bir yüzeyinde uygulanması tavsiye edilmektedir.

YORUMLAR 1
  • ne haşret ne 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bunlar eski zmn böcüklerinden değil yalnızçne yaparsan yap başarılı olunmuyır yeni nesil böcüklere karşı.onlar da denişik.inatçı ve savaşçı.iyi de benim bildiğim dağda ovada tarlada olur bunlar.betonarme ev ne alaka.kel alaka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada