Aşırı halsizlik neden olur? Sürekli yorgunluk hissine ne iyi gelir? Halsizliğe doğal tedaviler

Aşırı halsizlik, başka hastalıkların belirtisi olarak görülen bir rahatsızlık olsa da genellikle stres ve kaygı bozuklukları gibi psikolojik nedenlerden meydana gelmektedir. Yine de aşırı halsizlik şikayeti olan birinin doktora başvurarak gerekli kontrolleri yaptırması tavsiye edilmektedir. Peki aşırı halsizlik hangi sebeplerden dolayı görülmektedir? İşte halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...

Aşırı halsizlik neden olur? Sürekli yorgunluk hissine ne iyi gelir? Halsizliğe doğal tedaviler
Aşırı halsizlik neden olur? Sürekli yorgunluk hissine ne iyi gelir? Halsizliğe doğal tedaviler
GİRİŞ 18.01.2021 15:14 GÜNCELLEME 19.01.2021 08:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belli bir nedene bağlı olmadan sürekli olarak yorgun hissetme, bazı hastalıklardan kaynaklı olabilir. Hareketsiz ya da efor sarf etmesi gereken bir iş yapmadığı halde sürekli yorgun ve halsiz olan birinin tanısı konulmamış bazı hastalıklarının olabileceği düşünülmektedir. Günlük hayatımızda en bazit işleri yaparken dahi çabucak yorulma, halsizlik ve bunlarla birlikte baş dönmesi yaşanması, dikkate alınması gereken bir durumdur ve doğru tanının konulması için doktora gidilmesi gerekir. 

 

 

AŞIRI HALSİZLİK NEDEN OLUR?

Gün içinde yorucu ve koşturmalı işler yapılmadığı halde sürekli yorgun hissetme durumu kişinin yaşam kalitesinin düşmesine ve keyifsiz olmasına neden olmaktadır. Yorgunluk ve halsizlik hissi bazen yaz aylarında aşırı bunaltıcı sıcaklardan kaynaklı görülürken bazen kişinin uzun süre hareketsiz kalmasına bağlı olarak miskinleşmesinden dolayı görülmektedir. Ancak kronik yorgunluğun altında bazı hastalıkların olması da muhtemel bir durum olduğundan gerekli kontrollerin yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Günlük hayatımızda görülen yorgunluk ve halsizliğin olası nedenleri:

 

 

1- Kansızlık: Halsizliğin en yaygın görülen nedenlerinden biridir. Anemi hastalığı olan kişilerde genellikle ciddi halsizlik, çabuk yorulma gibi belirtiler görülmektedir. Bundan dolayı halsizlik olan kişilerde kansızlık olma ihtimali göz önünde bulundurularak doğru tedavinin uygulanması gerekir. 

3- Karaciğer Hastalığı: Kandaki toksinlerin temizlenmesini yavaşlatan karaciğer hastalıkları, kişinin halsiz olmasına ve enerjisinin düşmesine neden olmaktadır.

2- Depresyon: Aşırı mutsuzluk, stres ve kaygı kişinin yaşam enerjisini düşürerek halsiz olmasına neden olmaktadır. Psikolojik bir neden olan depresyon kişinin çabuk  Kandaki toksinlerin temizlenmesini yavaşlatan karaciğer hastalıkları, kişinin halsiz olmasına ve enerjisinin düşmesine neden olmaktadır.

4- Böbrek Hastalıkları: Böbrek yetmezliği olan kişilerin çoğunda görülen yorgunluk ve halsizlik görülmektedir.

5- Mevsimsel Nedenler: Yaz aylarında görülen aşırı sıcaklar, kişilerin güne başlarken dahi yorgun olmalarına ve gün içinde hemen halsizleşmelerine neden olmaktadır. 

HALSİZLİK VE YORGUNLUĞA NE İYİ GELİR?

Yorgunluk ve halsizlik şikayetleriyle doktora giden fakat kronik yorgunluğun altında herhangi bir hastalığın olmaması durumunda doğal ve bitkisel çözümlerle tedavi etmeye çalışılabilir. Özellikle psikolojik nedenlerle görülen yorgunluğun bazı alışkanlıkların değiştirilmesiyle tedavi edilmesi mümkündür. Halsizlik şikayetlerine karşı yapılması önerilen bitkisel yöntemler:

- Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği yorgunluğa iyi gelen kür, 2 adet havuç ve 10 adet kuru incir ayrı arı yarımşar litrelik kaynayan suların içinde 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ardından 2 ayrı kapta hazırlanan havuç ve incir suları temiz bir şişede karıştırılır. Bu şekilde buzdolabında muhafaza edilir ve 20 gün boyunca kahvaltılardan 10 dakika kadar önce tüketilir. Hazırlanan kür 2-3 günde bir tazelenmesi gerekir. 

- Halsizlik, doğru ve sağlıklı beslenmek birçok rahatsızlığın önüne geçtiği gibi halsizlik ve çabuk yorumlanın da önüne geçmektedir. İyi beslenmiş ve ihtiyacı olan besin değerlerini almış bir bedenin daha enerji dolu olmasına ciddi katkı sağlamaktadır. Bunun için kişinin alerjisinin olmadığı, günlük ihtiyacı olan besin değerlerini almış bir kişinin gün içinde daha az yorulduğu uzmanlar tarafından nakledilmektedir. 

- Gün içinde çok az hareket etmek de halsizliğe neden olmaktadır. Hareketsiz yaşama alışmış birinin gittikçe miskinleşmesi, daha az hareket etme istediği getirdiğinden gün içinde daha hızlı yorulmasına neden olmaktadır. Bunun için doğru beslenme ve kürler yapmanın dışında günlük düzenli olarak egzersiz yapmak bedenin rahatlamasına, zinde kalmasına katkı sağlayacaktır. Evde ya da spor salonlarında yapılan egzersizlerin dışında doğa yürüyüşleri hem ruhun dinlenmesine hem de bedenin harekete geçmesiyle zinde kalmasına yardımcı olacaktır. Bundan dolayı gün içinde 1 saat kadar yeşillik bir alanda yürüyüş yapılması da tavsiye edilebilir. 

YORUMLAR 7
  • YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Gıda takviyesi olarak Gano Excel ürünlerini kullanıyorum. Kırmızı Reyşi Mantarı kapsülleri ve kahveleriyle daha kaliteli bir yaşama sahip oldum. Tavsiye ederim herkese...
    Cevapla
  • Arı 3 yıl önce Şikayet Et
    polen
    Cevapla
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    kara ciger cok önemli.. adeta bir hayat makinasi.. o bozuldumu haytinda zor olur.. bu yüzden deve dikeni hapi yutmak gerek her gün 3 hafta boyunca.. sonra iki hafta birakip tekrar 3 hafta.. cigerlerdeki toksinleri atiyor yaglari enerjiye dönüstürüp eritiyor..
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    her akşam yatmadan önce 1 su vbardağı taze sıkılmış havuç suyu için.. nasıl zinde tuttuğuna şahit olun.. hemde unuttuğunuz tonla anınızı ansınız aklınıza geldiğini göreceksiniz.. hafızayada birebirdir.
    Cevapla
  • Madollada binbola 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden ciktin kardaş havucu kim bulmuş biz yiyek kilo 250
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yazın bol bol salatalık,yani kabacası hıyar yiyin,vucudun su ihtiyacını karşıladığı gibi yorgunluğa,cilt kurumasına iyi geliyor. yerken mümkünse kaya tuzu kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!