Korona tarihe karışabilir! Bu kez aşı değil! Mucize...

İngiliz ilaç devi GlaxoSmithKline (GSK) ve ABD’li Vir adlı biyoteknoloji şirketi ortaklığında yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen antikor tedavisinin son aşama insan deneylerine geçtiği belirtildi. “Vir-7831” olarak bilinen tedavinin etkili ve güvenli olduğu kanıtlanırsa 2021 yılına kadar piyasaya sürülebileceği belirtildi.

GİRİŞ 07.10.2020 15:51 GÜNCELLEME 07.10.2020 15:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline ve ortağı Vir Biotechnology, Covid-19’a karşı geliştirdikleri deneysel antikor tedavisinin ikinci aşama insan kllinik deneylerinde olumlu sonuç verdiğini ve daha fazla katılımcıyla birlikte son aşama testlerine başlayacağını açıkladı.

GlaxoSmithKline ve Vir, Covid-19’un semptomlarının ilerlemesini durdurmayı vaat eden ilacı dünya çapında bin 500  kişi üzerinde deneyeceğini belirtti.

COVİD-19'U YENENLERİN KANLARINDA BULUNAN ANTİKORLARI KULLANIYOR

DSÖ'den Covid-19 müjdesi! Tarihi öne çektiler! Çile sona erebilir

"Vir-7831" adlı ilaç, Covid-19'u yenen insanların kanında bulunan antikorların genetiği değiştirilmiş bir versiyonunu kullanıyor.  Antikor ilacının üçüncü aşama klinik deneylerde etkinliğinin ve güvenirliğinin kanıtlanması halinde yıl sonuna kadar piyayasaya sürülebileceği aktarıldı.

Trump'a dünyada eşi benzeri görülmemiş korona tedavisi! Gezegendeki tek insan

BİLİMSEL OLARAK ETKİSİ KANITLANAN YALNIZCA İKİ İLAÇ BULUNUYOR

Dünyada şu anda Covid-19’a karşı hiçbirinin son aşama deneyleri tamamlanmayan 200’ün üzerinde aşı geliştiriliyor. Bu aşılardam 45 tanesi ise son aşama insan deneylerine devam ediyor. Ancak, corona virüse karşı tamamen etki gösteren bir ilaç bulunmuyor. Yalnızca ABD’li ilaç şirketi Gilead tarafından üretilen remdesivir ve deksametazon adlı steroid ilacının ağır corona virüs hastalarında oksijene olan ihtiyacı azalttığı ve iyileşmeyi hızlandırdığı kanıtlandı. 

17 Ağustos ve koronavirüs arasında ilginç rastlantı!

Bilim insanları, etkili bir aşı için hala yeterli zaman geçmediğini bu nedenle etkili olabilecek herhangi bir ilacıın bulunmasının hastalığı yenmek için çok önemli olduğunu düşünüyor.

Öte yandan, GlaxoSmithKline'ın ayrıca insan denemelerinde olan bir aşı adayı da bulunuyor. Sanofi ile birlikte geliştirilen aşının Aralık ayına kadar 3. aşama denemelerine geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    virüsü yayan küresel güçler ilacını bulanda onlar olacak ve para kazanacak biraz fazla insan ölsünki çoğunluk korksun güzel ilaç satalım diye bekliyorlar ilk haftada bulundu deseler kimse korkmazdı ilaç satılmazdı.
    Cevapla
  • SORU 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de de antikor çalışmaları yapılıyordu ne oldu nasıl sonuçlandı bilen var mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!