Sarı, yeşil ve kırmızı elmanın bilinmeyen faydaları ve besin değerleri...

Zengin besin değerlerine sahip elma, vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaktadır. Antioksidan kaynağı olması sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerinin yayılmasına engel olmaktadır. Peki sonbahar ve kış mevsiminde bol bol tüketilen sarı, yeşil ve kırmızı elma hangi hastalıklardan korumaktadır? İşte kırmızı, yeşil ve sarı elmanın faydaları...

Sarı, yeşil ve kırmızı elmanın bilinmeyen faydaları ve besin değerleri...
Sarı, yeşil ve kırmızı elmanın bilinmeyen faydaları ve besin değerleri...
GİRİŞ 04.11.2020 08:19 GÜNCELLEME 04.11.2020 08:19

Zengin besin değerlerine sahip olan elma, bağışıklık sisteminin güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Özellikle C Vitamini deposu olan elma, mevsim geçişlerinde sıkça görülen solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler, vitamin ve mineral bakımından daha zengin olduklarından vücudun ihtiyacı olan günlük besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Sonbahar ve kış mevsiminde bolca tüketilen elma, zengin besin değerlerinin yanında çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücudu toksinlerden arındırarak iç organların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Antioksidan gıdalar kanser hücreleriyle savaşarak, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan meydana gelen karaciğer ve akciğer kanserinden koruduğu belirtilmektedir. 

 

 

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Elma, pek çok sağlık soruna şifa kaynağı olarak görülmektedir ve sarı, yeşil ve kırmızı olmak üzere 3 farklı seçenekle tüketilmektedir. Her birinin farklı farklı yararları olmasının yanında sonbahar ve kış aylarında sıkça görülen solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini arttırmaktadır. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan elmalar, vücudun ihtiyacı olan günlük besin değerlerini büyük oranda karşılamasının yanında bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Beslenme uzmanları bu bilgilere dayanarak herkesin günde 1 adet elma tüketmesini tavsiye ederek gün daha uzun süre tokluk hissi verdiğini eklemektedir. Elmanın insan bedenine faydaları şöyledir:

 

 

Kırmızı Elma: En fazla tüketilen meyvelerden biri olan kırmızı elma, düzenli tüketilmesi durumunda mide rahatsızlıklarından astım hastalığına kadar birçok sağlık sorununa şifa olmaktadır. Her gün adet kırmızı elma tüketmenin sağlığa olan faydaları şöyledir:

- Kandaki yağ oranını azaltarak kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Böylece yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. 

- Zengin besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır.

- Uzun süre tok tuttuğu için zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerine tüketmeleri tavsiye edilir. 

- Astım riskine karşı koruyucu etki göstermektedir.

- Mide ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği aktarılmaktadır. 

Yeşil Elma: Ekşi olması nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen yeşil elma, şeker hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olmaktadır. Mayhoş tadıyla birçok sağlık sorununa şifa olan yeşil elma özellikle vücuttan enfeksiyonun atılmasına yardımcı olarak hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Yeşil elmanın faydaları şöyledir:

- Zengin mineral kaynağı olan yeşil alma, vücudun günlük mineral ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır. 

- Antioksidan kaynağı olması sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır. Özellikle kanser hücreleriyle savaşarak kanserin diğer organlara yayılmasını engellemektedir. 

- Tarçınla birlikte tüketildiğinde şeker ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır. 

- Uzun süre tok tuttuğuiçin diyet yapanların daha hızlı kilo vermesini sağlamaktadır. 

- Zengin antioksidan içermesi sayesinde çilden daha canlı ve dinç görünmesini sağlamaktadır. 

- Yüksek kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

Sarı Elma: Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan sarı elma, her gün tüketilmesi halinde dişlerin daha sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin oldukça zengin olan sarı alma, diğer meyvelere göre daha fazla life sahiptir. Bundan dolayı mide ve bağırsakların daha iyi çalışmanı sağlamaktadır. Sarı elmanın faydaları:

- Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

- Bağırsak florasının dengelenmesini sağladığı için bağırsak hastalıklarına engel olmaktadır. 

- Sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. 

- Uzun süre tokluk hissi verdiğinden zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerde tüketmeleri tavsiye edilir. 

- Bedenin ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve minerali kısmen karşılamaktadır.

- Antioksidan kaynağı olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. 

1 ADET ELMANIN BESİN DEĞERLERİ

Karbonhidrat (g) 12.43
Protein (g) 0.23
Yağ (g) 0.15
Lif (g) 2.16
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 0.9
Potasyum (mg) 96.3
Kalsiyum (mg) 5.4
Vitamin A (iu) 48.6
Vitamin C (mg) 4.14
Demir 0.1

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...